Treceți la conținutul principal

Unde mergem de 1 MAI?

1. POVESTEA UNUI PALAT: COTROCENI
Fotografie 3D
MUZEUL NAŢIONAL COTROCENI (Bd. Ge­niului nr. 1, tel. 021.317.31.07). Expoziţia este deschisă până pe 6 mai, de marţi până duminică între 9.30 şi 17.30.

2. SPECTACOLUL „Galop show"
Arenele Romane vor găzdui sâmbătă şi duminică (1 şi 2 mai) un spectacol inedit. „Galop show" este primul spectacol de teatru ecvestru din România. El combină performanţele cailor şi călăreţilor cu muzica şi dansul. E o mega-producţie, cu o desfăşurare masivă de forţe: zeci de oameni în arenă, peste 50 de oameni în staff-ul de producţie şi 20 de cai! Ambele reprezentaţii încep la ora 20.30.

Comentarii

zbor_lin a spus…
Pentru cine alege sa-si petreca 1 Mai in Bucuresti, indicatiile sunt foarte bune. Pot fi vazute spectacole frumoase la cativa pasi, muzee sunt destule. O zi a muncii cu putina culturalizare e perfecta. Pentru cine vrea sa se rupa de rutina cotidiana, si de un infernul orasului prefera drumul lung. Cei mai inspirati au fost cei care au ales sa iasa din tara, pentru ca, pe langa faptul ca de cele mai multe ori te duce mai ieftin cu tot cu bilete de avion, cazare si mancare, esti tratat mai cu respect. In plus, esti in alta tara.

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…