Treceți la conținutul principal

Educaţia copiilor depinde şi de numărul cărţilor din bibliotecăMariah Evens, de la Universitatea din Nevada,este de părere că biblioteca din casa părintească este mai valoroasă şi mai importantă în determinarea nivelului educaţional al unui copil decât originea sau statutul economic al familiei.
"Rezultatele cercetării noastre indică faptul că biblioteca familiei este cel mai puţin costisitor mod de a-i ajuta pe copii să reuşească în viaţă", a spus Evans într-o declaraţie citată de AFP.

Sociologii americani au condus un studiu care s-a desfăşurat pe parcursul a 20 de ani şi în cadrul căruia au fost analizate peste 70.000 de cazuri din 27 de ţări. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista "Research in Social Stratification and Mobility" şi au demonstrat că a fi crescut într-o casă cu o bibliotecă de 500 de cărţi are un efect la fel de mare asupra educaţiei copilului ca şi atunci când acesta ar fi avut părinţi cu educaţie universitară.

Astfel, specialiştii consideră că biblioteca familială şi educaţia părinţilor reprezintă un imbold care asigură o dezvoltare cognitivă a copilului mai avansată cu aproximativ trei ani decât în cazul în care copilul trăieşte într-o casă fără cărţi sau ai cărui părinţi au studii medii.
"Existenţa chiar şi a 20 de cărţi în casă poate fi un stimulent educaţional. Iar, cu cât numărul volumelor creşte, cu atât beneficiile sunt mai mari", încheie autorii studiului.

Sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .