Treceți la conținutul principal

Educaţia copiilor depinde şi de numărul cărţilor din bibliotecăMariah Evens, de la Universitatea din Nevada,este de părere că biblioteca din casa părintească este mai valoroasă şi mai importantă în determinarea nivelului educaţional al unui copil decât originea sau statutul economic al familiei.
"Rezultatele cercetării noastre indică faptul că biblioteca familiei este cel mai puţin costisitor mod de a-i ajuta pe copii să reuşească în viaţă", a spus Evans într-o declaraţie citată de AFP.

Sociologii americani au condus un studiu care s-a desfăşurat pe parcursul a 20 de ani şi în cadrul căruia au fost analizate peste 70.000 de cazuri din 27 de ţări. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista "Research in Social Stratification and Mobility" şi au demonstrat că a fi crescut într-o casă cu o bibliotecă de 500 de cărţi are un efect la fel de mare asupra educaţiei copilului ca şi atunci când acesta ar fi avut părinţi cu educaţie universitară.

Astfel, specialiştii consideră că biblioteca familială şi educaţia părinţilor reprezintă un imbold care asigură o dezvoltare cognitivă a copilului mai avansată cu aproximativ trei ani decât în cazul în care copilul trăieşte într-o casă fără cărţi sau ai cărui părinţi au studii medii.
"Existenţa chiar şi a 20 de cărţi în casă poate fi un stimulent educaţional. Iar, cu cât numărul volumelor creşte, cu atât beneficiile sunt mai mari", încheie autorii studiului.

Sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .