Treceți la conținutul principal

Ferma de levantica din Provence

O zona pe care imi doresc foarte tare sa o vad  -  Provence. 
Lavanda a fost adusa in Provence de romani, acum 2.000 de ani. Locurile din Provence, in sud-estul Frantei, capata o culoare cu totul speciala in iunie si iulie, datorita imenselor plantatii de lavanda, iar intreaga regiune devine o imensa campie violet.
Se gaseste oare si la noi mierea de lavanda? Mierea de lavanda este un produs unic al regiunii, are un gust si o aroma cu totul speciala si este mai mult decat binefacatoare pentru sanatate.
Campuri de lavanda

Buchetel de lavanda

Photo: mail

Comentarii

Adelina a spus…
Se gaseşte miere de lavandă la noi. La plafarul din P-ţa Unirii, Buc. Dar e extraordinar de scumpă, în jur de 70 lei. Şi am mai văzut undeva, cred că la un mag. Naturalia. Şi mie-mi place mult levănţica. :)
Gingasia a spus…
Merci Adelina de informatie, am sa caut!
Alina a spus…
Cat e de frumos!
Gingasia a spus…
Da, vreau sa ajung acolo neaparat sa simt cum miroase! :))
Beatrice a spus…
"Adevarata" miere de lavanda o puteti gasi (din pacate) doar in Provence. Si eu am cumparat din diverse "locuri", dar... In cazul in care visul de a ajunge in Provence nu vi s-a implinit (inca; nu renuntati sa sperati!)va ofer o calatorie in aceasta regiune pe http://imaginicarevorbesc.blogspot.com/
Toate cele bune!
Beatrice

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .