Treceți la conținutul principal

Ferma de levantica din Provence

O zona pe care imi doresc foarte tare sa o vad  -  Provence. 
Lavanda a fost adusa in Provence de romani, acum 2.000 de ani. Locurile din Provence, in sud-estul Frantei, capata o culoare cu totul speciala in iunie si iulie, datorita imenselor plantatii de lavanda, iar intreaga regiune devine o imensa campie violet.
Se gaseste oare si la noi mierea de lavanda? Mierea de lavanda este un produs unic al regiunii, are un gust si o aroma cu totul speciala si este mai mult decat binefacatoare pentru sanatate.
Campuri de lavanda

Buchetel de lavanda

Photo: mail

Comentarii

Adelina a spus…
Se gaseşte miere de lavandă la noi. La plafarul din P-ţa Unirii, Buc. Dar e extraordinar de scumpă, în jur de 70 lei. Şi am mai văzut undeva, cred că la un mag. Naturalia. Şi mie-mi place mult levănţica. :)
Gingasia a spus…
Merci Adelina de informatie, am sa caut!
Alina a spus…
Cat e de frumos!
Gingasia a spus…
Da, vreau sa ajung acolo neaparat sa simt cum miroase! :))
Beatrice a spus…
"Adevarata" miere de lavanda o puteti gasi (din pacate) doar in Provence. Si eu am cumparat din diverse "locuri", dar... In cazul in care visul de a ajunge in Provence nu vi s-a implinit (inca; nu renuntati sa sperati!)va ofer o calatorie in aceasta regiune pe http://imaginicarevorbesc.blogspot.com/
Toate cele bune!
Beatrice

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .