Treceți la conținutul principal

Festivalul Naţional al Cărţii din Galati "Axis Libri"

De astazi APARE primul titlu al colecţiei "Carte de buzunar" este "Drumul spre înalta societate", roman scris de John Gerard Braine

Programul primei zile a Festivalului (marţi, 1 iunie)
 
Iubitorii de carte sunt invitaţi în perioada 1 - 6 iunie 2010 , între orele 10:00 - 21:00 , pe Esplanada Pietonală din zona "P"-urilor spre Elice.
Deschiderea oficială a festivalului are loc marţi , 1 iunie 2010 , ora 11:00.
ora 10,00 - Preambul la festival - program artistic susţinut de Ansamblul „Doina Covurluiului" de la Centrul Cultural Dunărea de Jos.
ora 10,30 - Copilărie, bine ai venit! - program muzical susţinut de un grup de copii asistaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.
ora 11,00 - Deschiderea Festivalului Axis Libri, ediţia a II-a - alocuţiuni rostite de Eugen Chebac - preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Dumitru Nicolae - primarul Municipiului Galaţi, Viorel Mânzu - rectorul Universităţii Dunărea de Jos, Zanfir Ilie - directorul Bibliotecii „V.A. Urechia" şi alţi invitaţi.
ora 11,15 - Carnavalul Cărţii - ediţia a XXX-a, „1001 personaje de poveste..." - concurs de interpretare a personajelor din cărţile citite
ora 12,45 - Prezentarea cărţii pentru copii "Carte de citire şi gândire", autor: Spiridon Vangheli, realizată de Constantin Bostan, directorul Bibliotecii „G.T. Kirileanu" din Piatra Neamţ.
ora 13,00 - Scufiţa roşie - teatru de păpuşi în montarea Teatrului Gulliver Galaţi.
ora 13, 45 - Scriitori de ieri de azi şi de mâine, ediţia a II-a; Premierea concursului de creaţie literară pentru copii şi adolescenţi.

ora 15,45 - Poetul, „Alchimia muzelor" şi „Carul de biruinţă" (volum premiat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Galaţi-Brăila) - prezintă Paul Sân-Petru.
ora 16,15 - Noutăţi ale Editurii 24:ore din Iaşi: "Între Patrie şi Matrie", memorii selective de Shaul Carmel; "Visând pe marginea trezirii", poeme de Shaul Carmel; „Visând pe marginea trezirii", poeme de Adi Cristi; "Blestemul lui Băsescu", publicistică de Adi Cristi şi, în premieră, semnalul casetei "Quinta Provocării". Prezintă: directorul editurii - Adi Cristi şi Shaul Carmel, preşedintele Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română.
ora 17,00 - Leonard - soldatul de ciocolată, de Gaby Michailescu, editura EIKON, prezintă: Alexandru Jula, Valentin Ajder.
ora 17,30 - Program muzical realizat de Orchestra de Revistă a Teatrului Muzical „Nae Leonard", dirijor Nicolae Mantu.
ora 18,30 - Profil de editură: Eikon, Cluj. Prezintă Valentin Ajder.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…