Treceți la conținutul principal

Festivalul Naţional al Cărţii din Galati "Axis Libri"

De astazi APARE primul titlu al colecţiei "Carte de buzunar" este "Drumul spre înalta societate", roman scris de John Gerard Braine

Programul primei zile a Festivalului (marţi, 1 iunie)
 
Iubitorii de carte sunt invitaţi în perioada 1 - 6 iunie 2010 , între orele 10:00 - 21:00 , pe Esplanada Pietonală din zona "P"-urilor spre Elice.
Deschiderea oficială a festivalului are loc marţi , 1 iunie 2010 , ora 11:00.
ora 10,00 - Preambul la festival - program artistic susţinut de Ansamblul „Doina Covurluiului" de la Centrul Cultural Dunărea de Jos.
ora 10,30 - Copilărie, bine ai venit! - program muzical susţinut de un grup de copii asistaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.
ora 11,00 - Deschiderea Festivalului Axis Libri, ediţia a II-a - alocuţiuni rostite de Eugen Chebac - preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Dumitru Nicolae - primarul Municipiului Galaţi, Viorel Mânzu - rectorul Universităţii Dunărea de Jos, Zanfir Ilie - directorul Bibliotecii „V.A. Urechia" şi alţi invitaţi.
ora 11,15 - Carnavalul Cărţii - ediţia a XXX-a, „1001 personaje de poveste..." - concurs de interpretare a personajelor din cărţile citite
ora 12,45 - Prezentarea cărţii pentru copii "Carte de citire şi gândire", autor: Spiridon Vangheli, realizată de Constantin Bostan, directorul Bibliotecii „G.T. Kirileanu" din Piatra Neamţ.
ora 13,00 - Scufiţa roşie - teatru de păpuşi în montarea Teatrului Gulliver Galaţi.
ora 13, 45 - Scriitori de ieri de azi şi de mâine, ediţia a II-a; Premierea concursului de creaţie literară pentru copii şi adolescenţi.

ora 15,45 - Poetul, „Alchimia muzelor" şi „Carul de biruinţă" (volum premiat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Galaţi-Brăila) - prezintă Paul Sân-Petru.
ora 16,15 - Noutăţi ale Editurii 24:ore din Iaşi: "Între Patrie şi Matrie", memorii selective de Shaul Carmel; "Visând pe marginea trezirii", poeme de Shaul Carmel; „Visând pe marginea trezirii", poeme de Adi Cristi; "Blestemul lui Băsescu", publicistică de Adi Cristi şi, în premieră, semnalul casetei "Quinta Provocării". Prezintă: directorul editurii - Adi Cristi şi Shaul Carmel, preşedintele Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română.
ora 17,00 - Leonard - soldatul de ciocolată, de Gaby Michailescu, editura EIKON, prezintă: Alexandru Jula, Valentin Ajder.
ora 17,30 - Program muzical realizat de Orchestra de Revistă a Teatrului Muzical „Nae Leonard", dirijor Nicolae Mantu.
ora 18,30 - Profil de editură: Eikon, Cluj. Prezintă Valentin Ajder.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .