Treceți la conținutul principal

Unde mergem in weekend...

1. Copiii şi părinţii lor sunt invitaţi duminică, de Ziua Copilului, începând cu ora 9.00, în Parcul Herăstrău, la Roata Mare, pentru a deveni parte din povestea Orăşelul Vesel. Copiii vor fi întâmpinaţi de personaje de poveste şi de realizatori ai emisiunilor posturilor Radio România Actualităţi, Radio Bucureşti şi Kids Radio, încă de la intrarea în Pavilionul H, de unde se vor putea îmbarca pe vaporaşul vesel, care îi va conduce în mijlocul poveştii.

2.  De 1 Iunie vino la Muzeul Tăranului Român, între orele 10.00 şi 18.00 cu jucăriile de care te-ai plictisit ca să faci schimb cu alţi copii. Sau, poate vrei să faci baloane de săpun cât tine de mari, ori să participi la unul din atelierele de ceramică, hârtie manuală şi pictură pe pânză. Se mai pun la cale şi o piesă de teatru, vată pe băţ, turtă dulce şi prăjiturele.

program
10.00 – 18.00 schimb de jucării între copii, târg mic, ateliere de ceramică, ateliere de hârtie manuală, turtă dulce, vată de zahăr, prăjiturele
11.00 – 12.00 baloane mari de săpun
12.00 – 12.30 Melcişorul cel grăbit, piesă jucată de copii la Clubul muzeului
12.30 – 15.30 atelier de pictură pe pânză în expoziţia Aurel Acasandrei, la sala Irina Nicolau
13.00 – 14.00 tombolă cu bilete de 2 lei
17.00 –  vernisaj expoziţie Acasandrei – atelierul şi copiii. Expoziţia reuneşte lucrări ale artistului şi ale foştilor săi elevi, majoritatea copii între 6 şi 10 ani.
Expoziţia va rămâne deschisă până pe 20 iunie, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Bilet de intrare: 2 lei

 
3. București, 27 Mai 2010 - Institutul Geologic al României vă invită, în acest week-end, la Muzeul Naţional de Geologie pentru a participa la evenimentul „Copilărie fără vârstă” ce reuneşte o serie de activităţi dedicate Zilei Copilului.

Cei mici sunt aşteptaţi sâmbătă, 29 mai, de la 11.00, la atelierul de creaţie „Un desen de ….. 30 de metri”. Timp de aproape o oră, prichindeii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani îşi vor pune la încercare creativitatea şi îndemânarea pentru a aşterne pe hârtie „Lumea copilăriei”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .