Treceți la conținutul principal

Unde mergem in weekend...

1. Copiii şi părinţii lor sunt invitaţi duminică, de Ziua Copilului, începând cu ora 9.00, în Parcul Herăstrău, la Roata Mare, pentru a deveni parte din povestea Orăşelul Vesel. Copiii vor fi întâmpinaţi de personaje de poveste şi de realizatori ai emisiunilor posturilor Radio România Actualităţi, Radio Bucureşti şi Kids Radio, încă de la intrarea în Pavilionul H, de unde se vor putea îmbarca pe vaporaşul vesel, care îi va conduce în mijlocul poveştii.

2.  De 1 Iunie vino la Muzeul Tăranului Român, între orele 10.00 şi 18.00 cu jucăriile de care te-ai plictisit ca să faci schimb cu alţi copii. Sau, poate vrei să faci baloane de săpun cât tine de mari, ori să participi la unul din atelierele de ceramică, hârtie manuală şi pictură pe pânză. Se mai pun la cale şi o piesă de teatru, vată pe băţ, turtă dulce şi prăjiturele.

program
10.00 – 18.00 schimb de jucării între copii, târg mic, ateliere de ceramică, ateliere de hârtie manuală, turtă dulce, vată de zahăr, prăjiturele
11.00 – 12.00 baloane mari de săpun
12.00 – 12.30 Melcişorul cel grăbit, piesă jucată de copii la Clubul muzeului
12.30 – 15.30 atelier de pictură pe pânză în expoziţia Aurel Acasandrei, la sala Irina Nicolau
13.00 – 14.00 tombolă cu bilete de 2 lei
17.00 –  vernisaj expoziţie Acasandrei – atelierul şi copiii. Expoziţia reuneşte lucrări ale artistului şi ale foştilor săi elevi, majoritatea copii între 6 şi 10 ani.
Expoziţia va rămâne deschisă până pe 20 iunie, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Bilet de intrare: 2 lei

 
3. București, 27 Mai 2010 - Institutul Geologic al României vă invită, în acest week-end, la Muzeul Naţional de Geologie pentru a participa la evenimentul „Copilărie fără vârstă” ce reuneşte o serie de activităţi dedicate Zilei Copilului.

Cei mici sunt aşteptaţi sâmbătă, 29 mai, de la 11.00, la atelierul de creaţie „Un desen de ….. 30 de metri”. Timp de aproape o oră, prichindeii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani îşi vor pune la încercare creativitatea şi îndemânarea pentru a aşterne pe hârtie „Lumea copilăriei”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…