Treceți la conținutul principal

Cele mai aşteptate lansări de la Bookfest 2010

Bine v-am regasit!:)

Se deschide Bookfest-ul maine, sper sa ajung si eu sambata pentru ca am cateva carti pe care vreau neaparat sa le cumpar, dupa buget, Coane Fanica!
 
 • Intre 13.00-14.00 la Tritonic (stand) sambata - Lansare: Confuzii, greşeli, prostii şi răutăţi în limba română, azi de prof. dr. docent Tatiana Slama - Cazacu
 • Intre 14.00-15.00 la Adevărul Holding (stand)- Lansare: Găina fără bilet de Ion Cristoiu
 • Intre 16.30-17.30 eveniment literar: Lansarea primelor două volume dintr-o nouă serie de Opere ale lui William Shakespeare: William Shakespeare, Sonete. Furtuna (Opere, vol. I), William Shakespeare, Hamlet (Opere, vol. II); Traducere de Violeta Popa şi George Volceanov
 • Intre 14.00 -15.00 la Vremea (Cafeneaua literară “Lavazza”, Pav.15)  Noutăţi în Colecţia FID – Fapte, Idei, Documente; Brâncuşi. Pravila de la Craiova de Petre Pandrea; Vieţile lui Alexandru Paleologu de Tudorel Urian; Prigoana. Documente ale procesului C. Noica, C. Pillat, S. Lăzărescu, A. Acterian, Vl.;Streinu, Al. Paleologu, N. Steinhardt, T. Enescu, S. Al-George, Al. O. Teodoreanu şi alţii; Filosofia – dragoste de frumos. Un posibil manual pentru elevi şi studenţi de Irinel Dincă; Nae Ionescu sau împlinirea prin tineri, de Miruna Lepuş.
 • Intre 15.00-16.00 la Corint (stand) - Lansare: Amintiri în alb şi negru de Dan Negru
 • „Aşteptând ceasul de apoi", de Dinu Pillat, este, fără îndoială, apariţia cea mai spectaculoasă (Manuscrisul a rătăcit o jumătate de secol, după care a fost descoperit în Arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni şi a văzut lumina tiparului recent la Editura Humanitas.). 
 • Herta Müller Premiul Nobel pentru Literatură, apariţia traducerii în limba română a volumului „Leagănul respiraţiei", elogiat în Germania, unde s-a publicat, în toamna lui 2009
 • „Originalul Laurei", ultimul roman al celebrului Vladimir Nabokov.
 • „Roman grafic" este titlul colecţiei pe care o inaugurează Editura Art, publicând un roman în benzi desenate
 • „Întâlnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu; „Frumoasele străine" şi „Nimic. poeme" de Mircea Cărtărescu.
 • Rao: „Clapton. Autobiografie"; „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner. O poveste din Eclipsa" de Stephenie Meyer.
 • Meteor Press: „Fortăreaţa Ploieşti" de Jay A. Stout; „Dosarul lui Hitler" de Henrik Eberl.
 • Cartea Românească: „Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu.
 • Cartea lui Grigore Cartianu, intitulată „Sfârşitul Ceauşeştilor. Să mori împuşcat ca un animal sălbatic", este concretizarea unei preocupări mai vechi a autorului.
 • „Provizorat" de Gabriela Adameşteanu,
 • ''Frumoasele străine" este cel mai recent volum de proză semnat de Mircea Cărtărescu şi apărut la Editura Humanitas si „Nimic - poeme (1988-1992)", un volum de versuri redescoperite în arhiva personală şi publicate
 • Antologia bilingvă (română - engleză) de proză scurtă românească, „Iubire 13" de la Editura Art. Volumul coordonat de Marius Chivu cuprinde texte de  Radu Cosaşu, Răzvan Petrescu, Radu Paraschivescu sau Alex. Leo Şerban. 
Cu cele mai bune ganduri, 
 Gingasia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .