Treceți la conținutul principal

“Joacă-te la Conu’ Zambacu: goana după comoară”


Începând cu 1 iunie 2010, Muzeul Naţional de Artă al României a pregătit un program special pentru publicul adult şi pentru copii, intitulat “Joacă-te la Conu’ Zambacu: goana după comoară”. Programul se va desfăşura la Muzeul Zambaccian (Str. Muzeul K. H. Zambaccian, nr. 21 A, Bucureşti), între orele 11.00-17.00. Obiectivul programului este de a-i stimula pe cei mici să descifreze detalii din imagini, să răspundă la întrebări, să se joace şi să-şi dezvolte creativitatea. 

Totodată, în luna iunie, MNAR iniţiază programe pentru familii, intitulate “Poveşti copilăreşti”, ce au loc la Galeria Naţională. Este un parcurs la pas la pas prin Galeria Naţională pentru a descoperi chipuri de copii în lucrările artiştilor români, de la „primitivii” picturii româneşti moderne la Theodor Aman, Ioan Georgescu sau Nicolae Tonitza. În atelierul de creaţie (sau în curtea muzeului, dacă e vreme frumoasă) se vor compune fragmente din viaţa copiilor de ieri şi de azi.
 
Programul de vizitare:
sâmbătă, 5 iunie şi duminică, 6 iunie, orele 11.00 –  pentru copii de 6-8 ani;
sâmbătă, 12 iunie şi duminică, 13 iunie, orele 11.00 –  pentru copii de 8-10 ani;
sâmbătă, 19 iunie şi duminică, 20 iunie, orele 11.00 –  pentru copii de 4-6 ani;
sâmbătă, 19 iunie şi duminică, 20 iunie, orele 15.00 –  pentru copii de 10-12 ani;   
 
 
Sursa 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .