Treceți la conținutul principal

O carte deschide o lume nouă!


Timişorenii sunt invitaţi să caute prin propriile biblioteci cărţile care cred că nu le mai sunt necesare şi să le depună la cele 12 oficii poştale din Timişoara. La nivelul judeţului Timiş sunt 20, de asemenea, puncte. Cărţile vor ajunge la copiii de la sate. Compania Naţională Poşta Română, prin Direcţia Regională de Poştă Timişoara, va lansa, marţi, 1 Iunie, campania “O carte deschide o lume nouă!”, pentru îmbogăţirea fondului de carte a şcolilor din mediul rural. “În cadrul acestui demers, Poşta Română face o invitaţie salariaţilor şi clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, de a participa la o donaţie de carte, pentru bibliotecile unor şcoli din mediul rural”, a precizat Nelu Balaş, directorul DRP Timişoara. Persoanele fizice sau juridice din Regiunea Vest care doresc să participe la acest proiect pot depune cărţi proprii în oficiile poştale din fiecare judeţ, marcate specific, prin afişele campaniei. Cărţile pot fi depuse în spaţiile special amenajate din sala publicului, în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2010. Volumele colectate vor merge la şcolile din cele patru judeţe ale Regionalei DRP Timişoara, selectate după cum urmează: Scoala Generală Satchinez (Timiş), Scoala Generală Hăşmaş (Arad), Scoala Ajutătoare Bocşa (Caraş-Severin) şi Scoala Generală Călan (Hunedoara). Predarea cărţilor va avea loc la deschiderea anului şcolar 2010-2011. “Campania “O carte deschide o lume nouă!” se înscrie în seria acţiunilor Poştei Române, prin care se implică în susţinerea comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea”, a spus Balaş.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, există patru oficii poştale, în judeţul Arad, 13, iar în judeţul Hunedoara, unul, la Deva. Oficiile poştale desemnate pentru colectarea cărţilor şi şcolile beneficiare ale donaţiilor pot fi consultate on-line, la adresa www.posta-romana.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .