Treceți la conținutul principal

O carte deschide o lume nouă!


Timişorenii sunt invitaţi să caute prin propriile biblioteci cărţile care cred că nu le mai sunt necesare şi să le depună la cele 12 oficii poştale din Timişoara. La nivelul judeţului Timiş sunt 20, de asemenea, puncte. Cărţile vor ajunge la copiii de la sate. Compania Naţională Poşta Română, prin Direcţia Regională de Poştă Timişoara, va lansa, marţi, 1 Iunie, campania “O carte deschide o lume nouă!”, pentru îmbogăţirea fondului de carte a şcolilor din mediul rural. “În cadrul acestui demers, Poşta Română face o invitaţie salariaţilor şi clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, de a participa la o donaţie de carte, pentru bibliotecile unor şcoli din mediul rural”, a precizat Nelu Balaş, directorul DRP Timişoara. Persoanele fizice sau juridice din Regiunea Vest care doresc să participe la acest proiect pot depune cărţi proprii în oficiile poştale din fiecare judeţ, marcate specific, prin afişele campaniei. Cărţile pot fi depuse în spaţiile special amenajate din sala publicului, în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2010. Volumele colectate vor merge la şcolile din cele patru judeţe ale Regionalei DRP Timişoara, selectate după cum urmează: Scoala Generală Satchinez (Timiş), Scoala Generală Hăşmaş (Arad), Scoala Ajutătoare Bocşa (Caraş-Severin) şi Scoala Generală Călan (Hunedoara). Predarea cărţilor va avea loc la deschiderea anului şcolar 2010-2011. “Campania “O carte deschide o lume nouă!” se înscrie în seria acţiunilor Poştei Române, prin care se implică în susţinerea comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea”, a spus Balaş.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, există patru oficii poştale, în judeţul Arad, 13, iar în judeţul Hunedoara, unul, la Deva. Oficiile poştale desemnate pentru colectarea cărţilor şi şcolile beneficiare ale donaţiilor pot fi consultate on-line, la adresa www.posta-romana.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .