Treceți la conținutul principal

Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti


TARGUL SE VA TINE  la Sala Palatului in 10-12 iunie 2010.

Producători de obiecte bisericeşti din 7 ţări (Austria, Italia, Germania, Grecia, Bielorusia, Ucraina si Romania) expun icoane ferecate în aur şi argint, catapetesme şi scaune arhiereşti, maşini de brodat cu soft bizantin, carte şi revistă creştină.
Atelierele de vitraliu şi mozaic expun mozaicuri fine realizate cu sticlă de Murano- 1mp costa 5000 de euro.
Turnătoriile de clopote prezintă clopote de mare tonaj.Un clopot de 2t ajunge să coste 50.000 euro - kilogramul de clopot fiind între 20 şi 25 de euro.
Vizitatorii pot cumpăra suveniruri bisericeşti şi decoraţiuni creştine pentru interior din Grecia şi Ucraina.
TOB VIII 2010 anunţă următoarele premiere:

• Va fi lansat în premieră pentru România pianul cu clopote, un instrument muzical care funcţionează perfect ca un Stradivarius. Pianul cu clopote este realizat sub forma unei clopotniţe şi acompaniat de un alt instrument muzical (trompetă sau vioară) poate susţine un concert pe 2 voci, din orice melodie. Instrumentul este brevetul celei mai vechi turnătorii de clopote din Europa – anul 1590.
• Va fi prezentat veşmântul preoţesc cu broderie specială – 90 de culori/cm2 şi cristale Swarowski.
• Mănăstirea Copou din Iaşi şi Mrea. Sf. Cruce din Oradea expun veşminte ţesute în atelierele mănăstireşti.
• Premieră mondială: lansarea primei cădelniţe ortodoxe electronice.


Vizitatorii pot cumpăra suveniruri bisericeşti şi decoraţiuni creştine pentru interior din Grecia şi Ucraina.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .