Treceți la conținutul principal

Vacanță la Atelierul de creativitate 2010

Începând de la 1 iulie și până la 1 august, copiii între 7 și 18 ani sunt așteptați la Atelierul de creativitate al Muzeului Țăranului Român unde timpul înseamnă altceva decât computer și televizor.

Cursurile propuse dau frâu liber imaginației și creativității: fotografie, modelaj, atelier de hârtie manuală, lecții de etnologie, povești, desenat, brodat, croit, țesut, confecționat păpuși și teatru de păpuși, reprezentând o listă atrăgătoare de activități pentru copii în timpul vacanței de vară.

Proiectul Atelier de creativitate, aflat în derulare încă din 2001, oferă copiilor o educație alternativă sau complementară celei realizate în școli La Atelier copiii deprind și cunoștințe despre sat, țăran, gospodărie, rânduieli și dezvoltă abilități învățând să facă cu mâinile lor diverse obiecte.

Program ateliere

Marți 
 • de la 10.30  modelaj cu Mirela Florian (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 11.00  povești cu urechi de la Călin Torsan (la Școală Satului) – 14 locuri
 • de la 12.00  construcție păpuși pentru copii de la 9 ani (tehnica papier-mâché) cu Beatrice Iordan (la Atelier), partea întâi: începerea lucrării – 14 locuri. 

Miercuri 
 • de la 10.30  pictură cu Ruxandra Grigorescu (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 11.00  croitorie cu Lidia Stareş (la atelierul de lângă bibliotecă) – 5 locuri
 • de la 11.00  atelier foto pentru copii de la 13 ani cu George Turliu– 14 locuri
 • de la 11.00  atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran . 

Joi 
 • de la 10.30  colaj textil cu Ruxandra Grigorescu (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 11.00  țesut la război cu Lidia Stareş (la atelierul de lângă bibliotecă) – 5 locuri
 • de la 12.00  construcție păpuși pentru copii de la 9 ani (tehnica papier-mâché) cu Beatrice Iordan (la Atelier), partea a doua: finalizarea lucrării – 14 locuri.

Vineri 
 • de la 10.30  povești cu George Turliu (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 12.00  povești cu urechi de la Călin Torsan (la Școală Satului) – 14 locuri. 

Taxa pentru copii este de 20 lei pentru fiecare atelier și se va plăti la casieria de la intrarea principală din Kiseleff.

Înscrierile se fac la telefon 021 317 96 59 sau direct la muzeu, în limita locurilor disponibile, de luni până joi, din 10 până pe 29 iunie, între orele 10.00 și 14.00. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .