Treceți la conținutul principal

Vacanță la Atelierul de creativitate 2010

Începând de la 1 iulie și până la 1 august, copiii între 7 și 18 ani sunt așteptați la Atelierul de creativitate al Muzeului Țăranului Român unde timpul înseamnă altceva decât computer și televizor.

Cursurile propuse dau frâu liber imaginației și creativității: fotografie, modelaj, atelier de hârtie manuală, lecții de etnologie, povești, desenat, brodat, croit, țesut, confecționat păpuși și teatru de păpuși, reprezentând o listă atrăgătoare de activități pentru copii în timpul vacanței de vară.

Proiectul Atelier de creativitate, aflat în derulare încă din 2001, oferă copiilor o educație alternativă sau complementară celei realizate în școli La Atelier copiii deprind și cunoștințe despre sat, țăran, gospodărie, rânduieli și dezvoltă abilități învățând să facă cu mâinile lor diverse obiecte.

Program ateliere

Marți 
 • de la 10.30  modelaj cu Mirela Florian (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 11.00  povești cu urechi de la Călin Torsan (la Școală Satului) – 14 locuri
 • de la 12.00  construcție păpuși pentru copii de la 9 ani (tehnica papier-mâché) cu Beatrice Iordan (la Atelier), partea întâi: începerea lucrării – 14 locuri. 

Miercuri 
 • de la 10.30  pictură cu Ruxandra Grigorescu (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 11.00  croitorie cu Lidia Stareş (la atelierul de lângă bibliotecă) – 5 locuri
 • de la 11.00  atelier foto pentru copii de la 13 ani cu George Turliu– 14 locuri
 • de la 11.00  atelier de hârtie manuală cu Răzvan Supuran . 

Joi 
 • de la 10.30  colaj textil cu Ruxandra Grigorescu (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 11.00  țesut la război cu Lidia Stareş (la atelierul de lângă bibliotecă) – 5 locuri
 • de la 12.00  construcție păpuși pentru copii de la 9 ani (tehnica papier-mâché) cu Beatrice Iordan (la Atelier), partea a doua: finalizarea lucrării – 14 locuri.

Vineri 
 • de la 10.30  povești cu George Turliu (la Atelier) – 14 locuri
 • de la 12.00  povești cu urechi de la Călin Torsan (la Școală Satului) – 14 locuri. 

Taxa pentru copii este de 20 lei pentru fiecare atelier și se va plăti la casieria de la intrarea principală din Kiseleff.

Înscrierile se fac la telefon 021 317 96 59 sau direct la muzeu, în limita locurilor disponibile, de luni până joi, din 10 până pe 29 iunie, între orele 10.00 și 14.00. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .