Treceți la conținutul principal

Apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, grav afectaţi de inundaţii

Bucuresti, 02 Iulie 2010 - Peste 650 de copii din judeţul Suceava trăiesc o adevărată dramă, în urma inundaţiilor puternice care au afectat zona. Organizaţia Salvaţi Copiii România a mobilizat voluntari din Suceava, pentru a acorda sprijin urgent copiilor şi familiilor lor, nevoite să locuiască la rude sau în cămine culturale, în condiţii improprii şi în nesiguranţă.

Peste 60 de voluntari, copii şi adulţi, ai Salvaţi Copiii sunt pe teren pentru ajutorarea victimelor din zonele inundate. În satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, 200 de copii au fost afectaţi de inundaţii, iar 27 dintre ei sunt cazaţi în continuare în şcoli. În satul Dorneşti, , situaţia este dramatică: 360 de case au fost distruse de ape, 200 de copii fiind sinistraţi, iar în Frătăuţii Noi, 50 de copii au locuinţele inundate.

Membrii şi voluntarii Salvaţi Copiii se deplasează în toate localiţile inundate – Voievodeasa, Horotnicu de Sus, Dărneşti, Bilca, Burla, Frătăuţii Noi, Pătrăuţi şi Horotnicu de Jos.

Echipa Salvaţi Copiii a luat iniţiativa de a-i scoate pe copii din acest mediu dramatic, măcar pentru câteva zile, până ce apele se vor retrage. Scoaterea copiilor din mediul ostil este o prioritate, pentru că cei mici au nevoie de a depăşi trauma, motiv pentru care Salvaţi Copiii a demarat o campanie de strângere de fonduri în regim de urgenţă, pentru a-i duce pe copii în tabere.

„Echipa Salvaţi Copiii este deja pe teren şi evaluează copiii din localităţile grav afectate de inundaţii. Totodată, vom deschide centre de consiliere psihologică şi emoţională, pentru a asista copiii, câteva ore pe zi, în sedii puse la dispoziţie de autorităţile locale, pentru ca aceştia să depăşească trauma şi spaima”, a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Salvaţi Copiii România face un apel la solidaritate, iar cei care vor să îi sprijine pe copiii aflaţi acum în situaţie de risc, o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Suceava: RO15 RNCB 0234 0230 4870 0010.


Totodată, la sediul organizaţiei din Str. Petru Rareş nr. 15, cam. 9, a fost deschis un centru de colectare a ajutoarelor pentru persoanele din zonele calamitate.


Comentarii

Vaca verde a spus…
poti posta, te rog, apelul si pe romania normala? multumesc!
Gingasia a spus…
Doamne ajuta !:)

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…