Treceți la conținutul principal

“BNR – Cronica restaurării Palatului vechi”

In 8 iulie 2010, ora 10:00, la Banca Naţională a României (str. Doamnei nr. 8, Bucureşti), cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la înfiinţarea BNR, are loc simpozionul „Palatul vechi al BNR – capodoperă a patrimoniului arhitectural al României”. În cadrul evenimentului va fi lansat albumul BNR – Cronica restaurării Palatului vechi”.  Moderator: Cristian Păunescu, director al Direcţiei Resurse Umane a BNR.

Simpozionul este prilejuit de împlinirea a 130 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României. Programul include totodată o vizită a Palatului vechi al BNR. Cuvântul de întâmpinare va fi rostit de academicianul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. Arhitectul Gabriel Tureanu, Consilier Carpaţi Proiect, coordonatorul general al lucrărilor de restaurare la Palatul Vechi al BNR, va susţine o comunicare cu titlul „Revitalizarea şi refuncţionalizarea spaţiilor Palatului vechi”. Pe aceeaşi temă a restaurării vor susţine comunicări inginerul Theodor Stoian, şef proiect complex, şi arhitectul Stelică Nena, arhitect BNR, „Specific în arhitectura şi consolidarea Palatului vechi”, precum şi restauratorul Ioan Darida, „Restaurarea elementelor de patrimoniu din Sala Consiliului de administraţie”. În cadrul simpozionului, va fi lansat albumul “BNR – Cronica restaurării Palatului vechi”. 

Mai multe amănunte despre acest eveniment într-o ediţie viitoare a AgenţieideCarte.ro .

Comentarii

Anonim a spus…
Blogul meu a luat-o razna, imi face numai figuri :( Tu il vezi cu albastru pe ici, pe colo? Mie imi apare textul albastrit ca si cum as fi selectat pentru copy-paste. Abia acum au aparut comentariile pe care tu le-ai postat de fapt cu 2 zile in urma. Ti-am raspuns pe blogul meu si culmea, nu am putut sa postez comentariul! Iti spuneam ca nu m-am suparat ca m-ai corectat, ca de obicei nu am supar cand sunt corectata si pot sa invat ceva. Dar am vazut in dex ca "lavanda" poate insemna si "levantica". Tu de unde stii ca nu ar fi asa? Nu de alta, dar sa ne edificam :)

O zi buna
Gingasia a spus…
In DEX la cuvantul LAVÁNDĂ exista sensul de "parfum, esență de lavandă".

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .