Treceți la conținutul principal

“BNR – Cronica restaurării Palatului vechi”

In 8 iulie 2010, ora 10:00, la Banca Naţională a României (str. Doamnei nr. 8, Bucureşti), cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la înfiinţarea BNR, are loc simpozionul „Palatul vechi al BNR – capodoperă a patrimoniului arhitectural al României”. În cadrul evenimentului va fi lansat albumul BNR – Cronica restaurării Palatului vechi”.  Moderator: Cristian Păunescu, director al Direcţiei Resurse Umane a BNR.

Simpozionul este prilejuit de împlinirea a 130 de ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României. Programul include totodată o vizită a Palatului vechi al BNR. Cuvântul de întâmpinare va fi rostit de academicianul Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. Arhitectul Gabriel Tureanu, Consilier Carpaţi Proiect, coordonatorul general al lucrărilor de restaurare la Palatul Vechi al BNR, va susţine o comunicare cu titlul „Revitalizarea şi refuncţionalizarea spaţiilor Palatului vechi”. Pe aceeaşi temă a restaurării vor susţine comunicări inginerul Theodor Stoian, şef proiect complex, şi arhitectul Stelică Nena, arhitect BNR, „Specific în arhitectura şi consolidarea Palatului vechi”, precum şi restauratorul Ioan Darida, „Restaurarea elementelor de patrimoniu din Sala Consiliului de administraţie”. În cadrul simpozionului, va fi lansat albumul “BNR – Cronica restaurării Palatului vechi”. 

Mai multe amănunte despre acest eveniment într-o ediţie viitoare a AgenţieideCarte.ro .

Comentarii

Alina a spus…
Blogul meu a luat-o razna, imi face numai figuri :( Tu il vezi cu albastru pe ici, pe colo? Mie imi apare textul albastrit ca si cum as fi selectat pentru copy-paste. Abia acum au aparut comentariile pe care tu le-ai postat de fapt cu 2 zile in urma. Ti-am raspuns pe blogul meu si culmea, nu am putut sa postez comentariul! Iti spuneam ca nu m-am suparat ca m-ai corectat, ca de obicei nu am supar cand sunt corectata si pot sa invat ceva. Dar am vazut in dex ca "lavanda" poate insemna si "levantica". Tu de unde stii ca nu ar fi asa? Nu de alta, dar sa ne edificam :)

O zi buna
Gingasia a spus…
In DEX la cuvantul LAVÁNDĂ exista sensul de "parfum, esență de lavandă".

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .