Treceți la conținutul principal

Recomandari de carti din Colecţia Arhitectura

 "Case si oameni din Bucuresti", de Andrei Pippidi

casesioameni.jpg
Editura Humanitas a publicat volumul "Case si oameni din Bucuresti", scris de Andrei Pippidi. Cartea area 212 pagini si poate fi achizitionata la pretul de 37 RO.


"Arhitectura Lumii. Capodoperele"

arhitectura lumii.jpgEditura Vellant a publicat volumul "Arhitectura Lumii. Capodoperele", de Will Pryce. Cartea are 320 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 179 RON.
Ce contribuie la maretia unei cladiri? Iata o intrebare care i-a preocupat de secole in egala masura pe arhitecti, critici si calatori. Raspunsurile se regasesc in cartea lui Will Pryce, "Arhitectura lumii. Capodoperele", un studiu complet ilustrat, cu fotografii inedite, realizate de autor, si detalii speciale, care pun in valoare unicitatea fiecarei cladiri. 


"Ghid de arhitectura", de Carol Davidson Cragoe

ghid_arhitectura.jpgEditura Litera a publicat volumul "Ghid de arhitectura", scris de Carol Davidson Cragoe. Cartea are 256 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 44.9 RON.

  
Casa Poporului - Un sfirsit in marmura, de Andrei Pandele

 Cartea are 80 de pagini si a aparut la Editura Compania.
Andrei Pandele, arhitect « pedepsit » să lucreze un an la Casa Poporului în 1987-1988, n-a putut ocoli monumentul nici în amintire, nici în prezentul său bucureştean. în ultimii ani şi-a întrebat şi breasla despre Casă şi viitorul ei într-un oraş pe care această construcţie l-a afectat serios. Fotograf pasionat şi profesionist, nu scapă din obiectiv, de mai bine de douăzeci de ani, Casa şi partea veche de oraş care a fost distrusă pentru a-i face loc. Graţie imaginilor lui Andrei Pandele şi dublei sale meserii, povestea clădirii e în acelaşi timp sinceră, dramatică şi memorabilă.

 

Arhitectura Sacra, de Augustin Ioan

Cartea a aparut la Editura Noi - Media Print, are 80 de pagini. O privire amanuntita asupra arhitecturii lacasurilor de cult construite în ultimii ani pe teritoriul Romaniei, dirijata de cea mai competenta autoritate în domeniu, Augustin Ioan, fondatorul studiilor postuniversitare privind spatiul sacru.
 
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .