Treceți la conținutul principal

Recomandari de carti din Colecţia Arhitectura

 "Case si oameni din Bucuresti", de Andrei Pippidi

casesioameni.jpg
Editura Humanitas a publicat volumul "Case si oameni din Bucuresti", scris de Andrei Pippidi. Cartea area 212 pagini si poate fi achizitionata la pretul de 37 RO.


"Arhitectura Lumii. Capodoperele"

arhitectura lumii.jpgEditura Vellant a publicat volumul "Arhitectura Lumii. Capodoperele", de Will Pryce. Cartea are 320 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 179 RON.
Ce contribuie la maretia unei cladiri? Iata o intrebare care i-a preocupat de secole in egala masura pe arhitecti, critici si calatori. Raspunsurile se regasesc in cartea lui Will Pryce, "Arhitectura lumii. Capodoperele", un studiu complet ilustrat, cu fotografii inedite, realizate de autor, si detalii speciale, care pun in valoare unicitatea fiecarei cladiri. 


"Ghid de arhitectura", de Carol Davidson Cragoe

ghid_arhitectura.jpgEditura Litera a publicat volumul "Ghid de arhitectura", scris de Carol Davidson Cragoe. Cartea are 256 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 44.9 RON.

  
Casa Poporului - Un sfirsit in marmura, de Andrei Pandele

 Cartea are 80 de pagini si a aparut la Editura Compania.
Andrei Pandele, arhitect « pedepsit » să lucreze un an la Casa Poporului în 1987-1988, n-a putut ocoli monumentul nici în amintire, nici în prezentul său bucureştean. în ultimii ani şi-a întrebat şi breasla despre Casă şi viitorul ei într-un oraş pe care această construcţie l-a afectat serios. Fotograf pasionat şi profesionist, nu scapă din obiectiv, de mai bine de douăzeci de ani, Casa şi partea veche de oraş care a fost distrusă pentru a-i face loc. Graţie imaginilor lui Andrei Pandele şi dublei sale meserii, povestea clădirii e în acelaşi timp sinceră, dramatică şi memorabilă.

 

Arhitectura Sacra, de Augustin Ioan

Cartea a aparut la Editura Noi - Media Print, are 80 de pagini. O privire amanuntita asupra arhitecturii lacasurilor de cult construite în ultimii ani pe teritoriul Romaniei, dirijata de cea mai competenta autoritate în domeniu, Augustin Ioan, fondatorul studiilor postuniversitare privind spatiul sacru.
 
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .