Treceți la conținutul principal

Workshop: Patrimoniul national romanesc in portalul manuscriselor europene prin REDISCOVER

Biblioteca Nationala a Romaniei organizeaza vineri, 9 iulie 2010, incepand cu ora 10.00, workshopul Patrimoniul national romanesc in portalul manuscriselor europene prin REDISCOVER, dedicat proiectului REDISCOVER (Reunion of Dispersed Content: Virtual Evaluation and Reconstruction).

Biblioteca Nationala a Romaniei organizeaza vineri, 9 iulie 2010, incepand cu ora 10.00, workshopul Patrimoniul national romanesc in portalul manuscriselor europene prin REDISCOVER, dedicat proiectului REDISCOVER (Reunion of Dispersed Content: Virtual Evaluation and Reconstruction).

Proiectul REDISCOVER, finantat in cadrul programului de cooperare europeana, Culture Program 2007 2013, este coordonat de Biblioteca Nationala a Cehiei, avand ca parteneri Biblioteca Nationala a Poloniei, Biblioteca Nationala a Lituaniei si Biblioteca Nationala a Romaniei.

Scopul acestui proiect international este sa reconstruiasca intr-un mediu virtual, pe platforma Manuscriptorium.com, colectii de carti si manuscrise europene, din Evul Mediu tarziu si epoca moderna timpurie, in special din timpul Razboiului de 30 de ani (1618 1648).

Cu acest prilej, va fi vernisata o expozitie in care vor fi prezentate fotocopii ale documentelor digitizate in cadrul proiectului, din colectiile celor patru biblioteci partenere.

Evenimentul va avea loc la sediul Colectiilor Speciale ale Bibliotecii Nationale a Romaniei, str. Biserica Amzei, nr 5-7, Bucuresti (intrarea prin bd. Dacia, nr. 10-12).

Adriana Dumitran
Tel.: 0213188310
E-mail: adriana.dumitran@bibnat.ro

Luminita Gruia
Tel.: 0213102418
E-mail: luminita.gruia@bibnat.ro
adriana.boruna@bibnat.ro

 Sursa: www.bibnat.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .