Treceți la conținutul principal

Cele mai vandute carti

 • "Micuţa Carte Roşie", o colecţie de citate ale preşedintelui Mao Zedong, a apărut în 1964 şi a fost vândută în toată lumea în peste 800 de milioane de copii. Obiect de lectură obligatorie în China, cartea a devenit una de cult în Occident, unde a contribuit în mare măsură la influenţarea mişcărilor studenţeşti radicale de stânga din anii '60.

 •  Coranul, cartea sacră a tuturor musulmanilor, a fost şi el vandut în peste 800 de milioane de copii. Coranul este considerat a fi însuşi Cuvântul lui Dumnezeu definit ca o sumă de concepte, o sinteză de precepte etice, o conduită de viaţă spirituală, un codice civil ce răspunde problemelor vieţii cotidiene.

 •  Dicţionarul chinezesc, publicat prima dată în 1957, a fost vândut în toată lumea în peste 400 de milioane de copii.

   
 • "Cartea lui Mormon" scrisă de Joseph Smith Jr. a fost publicată în 1830 şi a vândută în peste 120 de milioane de copii în toată lumea. Joseph Smith Jr. susţinea că a fost personal vizitat de Dumnezeu Tatăl şi de Dumnezeu Fiul care i-au spus că toate bisericile şi religiile existente erau false. Joseph a creat astfel o religie nouă care se autoproclama "singura biserică adevărată de pe Pămânat".

 • "Harry Potter and the Sorcerer's Stone" este primul roman scris de celebra J. K. Rowling. Cartea face parte dintr-o serie ce cuprinde şapte volume şi a fost vândută în peste 107 milioane de exemplare din 1997, anul publicării.
   
 • Cartea "And Then There Were None," a scriitoarei Agatha Christie a fost publicată în 1939, iar misterul morţii din acest volum a fost vândut în peste 100 de milioane de copii.

   
 • "The Lord of the Rings" a lui J. R. R. Tolkien a fost publicată în 1954 şi a fost vândută în peste 150 de milioane de copii în întreaga lume. Cartea a fost scrisă în anii 1937 - 1949, iar partea sa esenţială a fost creată în timpul celui de-al doilea război mondial. Lucrarea a fost publicată în trei volume în 1954 şi 1955, această formă fiind cea mai populară. A fost retipărită de mai multe ori şi tradusă în diferite limbi, devenind una dintre cele mai populare şi influente lucrări ale literaturii secolului 20.

 •  "Harry Potter and the Half-Blood Prince" a lui J. K. Rowling este a şasea carte din seria foarte populara "Harry Potter". Cartea care are nici mai mult, nici mai putin de 652 de pagini, a fost vanduta in 65 de milioane de exemplare, dupa ce a fost in 2005.

 •  "Codul lui Da Vinci", a lui Dan Brown este un roman de aventură foarte popular. Din 2004, de când a apărut prima oară, a fost vândut în peste 80 de milioane de copii.

 •  "Harry Potter and the Chamber of Secrets" de J. K. Rowling, a doua carte din seria Harry Potter, a apărut în 1999 şi a fost vândută în peste 60 de milioane de copii.

 •  Clasicul roman, "De veghe în lanul se secară" a lui J. D. Salinger a fost publicat prima dată în 1951 şi a fost vândut în peste 60 de milioane de copii.

 •  "Harry Potter and the Goblet of Fire" de J. K. Rowling, a patra cartea din seria Harry Potter, a fost vândută în peste 55 de milioane de exemplare în toată lumea, de când a fost prima dată publicată, în anul 2000.

 •  "Harry Potter and the Order of the Phoenix", scrisă de J. K. Rowling, al cincilea volum din seria Harry Potter a apărut în 2003 şi a fost vândut în 55 de milioane de exemplare.

 •  "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban", J. K. Rowling, a treia carte din seria Harry Potter a fost vândută în 55 de milioane de exemplare din 1999, anul publicării, la fel ca şi primele doua volume.

 •  "Ben Hur: A Tale of the Christ" a scriitorului Lew Wallace, a fost vândută în 50 de milioane de copii în toată lumea, din anul 1880 când a fost prima dată publicată.

Comentarii

adriana a spus…
dardindar: Daruieste o luna din viata ta!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…