Treceți la conținutul principal

Cele mai vandute carti

 • "Micuţa Carte Roşie", o colecţie de citate ale preşedintelui Mao Zedong, a apărut în 1964 şi a fost vândută în toată lumea în peste 800 de milioane de copii. Obiect de lectură obligatorie în China, cartea a devenit una de cult în Occident, unde a contribuit în mare măsură la influenţarea mişcărilor studenţeşti radicale de stânga din anii '60.

 •  Coranul, cartea sacră a tuturor musulmanilor, a fost şi el vandut în peste 800 de milioane de copii. Coranul este considerat a fi însuşi Cuvântul lui Dumnezeu definit ca o sumă de concepte, o sinteză de precepte etice, o conduită de viaţă spirituală, un codice civil ce răspunde problemelor vieţii cotidiene.

 •  Dicţionarul chinezesc, publicat prima dată în 1957, a fost vândut în toată lumea în peste 400 de milioane de copii.

   
 • "Cartea lui Mormon" scrisă de Joseph Smith Jr. a fost publicată în 1830 şi a vândută în peste 120 de milioane de copii în toată lumea. Joseph Smith Jr. susţinea că a fost personal vizitat de Dumnezeu Tatăl şi de Dumnezeu Fiul care i-au spus că toate bisericile şi religiile existente erau false. Joseph a creat astfel o religie nouă care se autoproclama "singura biserică adevărată de pe Pămânat".

 • "Harry Potter and the Sorcerer's Stone" este primul roman scris de celebra J. K. Rowling. Cartea face parte dintr-o serie ce cuprinde şapte volume şi a fost vândută în peste 107 milioane de exemplare din 1997, anul publicării.
   
 • Cartea "And Then There Were None," a scriitoarei Agatha Christie a fost publicată în 1939, iar misterul morţii din acest volum a fost vândut în peste 100 de milioane de copii.

   
 • "The Lord of the Rings" a lui J. R. R. Tolkien a fost publicată în 1954 şi a fost vândută în peste 150 de milioane de copii în întreaga lume. Cartea a fost scrisă în anii 1937 - 1949, iar partea sa esenţială a fost creată în timpul celui de-al doilea război mondial. Lucrarea a fost publicată în trei volume în 1954 şi 1955, această formă fiind cea mai populară. A fost retipărită de mai multe ori şi tradusă în diferite limbi, devenind una dintre cele mai populare şi influente lucrări ale literaturii secolului 20.

 •  "Harry Potter and the Half-Blood Prince" a lui J. K. Rowling este a şasea carte din seria foarte populara "Harry Potter". Cartea care are nici mai mult, nici mai putin de 652 de pagini, a fost vanduta in 65 de milioane de exemplare, dupa ce a fost in 2005.

 •  "Codul lui Da Vinci", a lui Dan Brown este un roman de aventură foarte popular. Din 2004, de când a apărut prima oară, a fost vândut în peste 80 de milioane de copii.

 •  "Harry Potter and the Chamber of Secrets" de J. K. Rowling, a doua carte din seria Harry Potter, a apărut în 1999 şi a fost vândută în peste 60 de milioane de copii.

 •  Clasicul roman, "De veghe în lanul se secară" a lui J. D. Salinger a fost publicat prima dată în 1951 şi a fost vândut în peste 60 de milioane de copii.

 •  "Harry Potter and the Goblet of Fire" de J. K. Rowling, a patra cartea din seria Harry Potter, a fost vândută în peste 55 de milioane de exemplare în toată lumea, de când a fost prima dată publicată, în anul 2000.

 •  "Harry Potter and the Order of the Phoenix", scrisă de J. K. Rowling, al cincilea volum din seria Harry Potter a apărut în 2003 şi a fost vândut în 55 de milioane de exemplare.

 •  "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban", J. K. Rowling, a treia carte din seria Harry Potter a fost vândută în 55 de milioane de exemplare din 1999, anul publicării, la fel ca şi primele doua volume.

 •  "Ben Hur: A Tale of the Christ" a scriitorului Lew Wallace, a fost vândută în 50 de milioane de copii în toată lumea, din anul 1880 când a fost prima dată publicată.

Comentarii

adriana a spus…
dardindar: Daruieste o luna din viata ta!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .