Treceți la conținutul principal

Unde mergem in weekend...

1. Expoziţia „Aviaţia în România. 1910-2010", deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României, este prilejuită de împlinirea unui secol de la primul zbor în spaţiul aerian românesc al unui avion construit şi pilotat de un român, Aurel Vlaicu. Un moment important pentru România, ce a fost marcat şi prin expunerea la AFI Cotroceni a unei replici a avionului Vlaicu II şi a unui planor conceput de Aurel Vlaicu.

Vizitatorii pot afla amănunte despre caracteristicile aparatelor de zbor, precum şi despre realizările şi performanţele celor mai de seamă aviatori români care s-au remarcat ca ingineri, inventatori, acrobaţi.
Aviaţia în România. 1910-2010.
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 12, tel. 021.315.82.07). Expoziţia este deschisă până pe 1 septembrie.


2. SVR si Restaurantul italienesc Finelli's organizeaza o cina vegetariana tip bufet suedez.
Se gatesc rulouri de sparanghel, chiftelute de cartofi cu rozmarin, barcute cu dovlecei, caprese, paste primavera, salata valeriana cu nuca si mere, budinca de vanilie si altele. Vino la o sueta intr-o atmosfera prietenoasa. Sa descoperim impreuna bogatia si savoarea bucatariei italiene vegetariene, bazate pe un stil de viata sanatos!

Te asteptam vineri, 20 august orele 19.00, la Restaurantul Finelli's, in Strada Mantuleasa nr. 31. Intrare: doar 25 ron! - pe baza de rezervari, numarul de locuri fiind limitat: rezervari@svr.ro. Poti trimite deja rezervarea ta, ca sa evitam situatia anterioara, in care, din cauza ca rezervarile au venit tarziu, nu a mai fost timp sa gasim o solutie pentru a suplimenta locurile in mod substantial.
Detalii pe http://www.svr.ro/

3.  Mâine şi poimâine sunteţi aşteptaţi, mici şi mari, la teatru în aer liber. Intrarea e gratis. De la 10.00, mâine, actori de la Excelsior, Masca, Teatrul Mic şi Teatrul de Magie pun în scenă piese pentru copii, iar seara, de la 19.00, părinţii sunt aşteptaţi să se amuze sau să asculte muzică folclorică. Parcurile în care vor avea loc evenimentele sunt Titanii, Crângaşi, Naţional şi Parcul Copilului din sectorul 4.

4. Din nou vom avea in Bucuresti “Targul care... rupe gura targului”, inceput cu succes luna trecuta, dar de data aceasta nu in parc, ci la Muzeul National al Taranului Roman. Timp de trei zile, 20-21-22 august, intre orele 10.00 – 20.00, se desfasoara targul cu subgenericul “Danseaza pe arome traditionale”. Cu alte cuvinte, muzica, dansul si gustarile nu se vor termina trei zile.

5. Cinema in aer liber în Parcul Crângaşi
Vineri, Eu cand vreau sa fluier, fluier (R. Florin Serban)
Sambata, 21 august- Inglorious Basterds (R. Quentin Tarantino)
Duminica, 22 august- Concertul (R. Radu Mihaileanu)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…