Treceți la conținutul principal

Unde mergem in weekend...

1. Expoziţia „Aviaţia în România. 1910-2010", deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României, este prilejuită de împlinirea unui secol de la primul zbor în spaţiul aerian românesc al unui avion construit şi pilotat de un român, Aurel Vlaicu. Un moment important pentru România, ce a fost marcat şi prin expunerea la AFI Cotroceni a unei replici a avionului Vlaicu II şi a unui planor conceput de Aurel Vlaicu.

Vizitatorii pot afla amănunte despre caracteristicile aparatelor de zbor, precum şi despre realizările şi performanţele celor mai de seamă aviatori români care s-au remarcat ca ingineri, inventatori, acrobaţi.
Aviaţia în România. 1910-2010.
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI (Calea Victoriei nr. 12, tel. 021.315.82.07). Expoziţia este deschisă până pe 1 septembrie.


2. SVR si Restaurantul italienesc Finelli's organizeaza o cina vegetariana tip bufet suedez.
Se gatesc rulouri de sparanghel, chiftelute de cartofi cu rozmarin, barcute cu dovlecei, caprese, paste primavera, salata valeriana cu nuca si mere, budinca de vanilie si altele. Vino la o sueta intr-o atmosfera prietenoasa. Sa descoperim impreuna bogatia si savoarea bucatariei italiene vegetariene, bazate pe un stil de viata sanatos!

Te asteptam vineri, 20 august orele 19.00, la Restaurantul Finelli's, in Strada Mantuleasa nr. 31. Intrare: doar 25 ron! - pe baza de rezervari, numarul de locuri fiind limitat: rezervari@svr.ro. Poti trimite deja rezervarea ta, ca sa evitam situatia anterioara, in care, din cauza ca rezervarile au venit tarziu, nu a mai fost timp sa gasim o solutie pentru a suplimenta locurile in mod substantial.
Detalii pe http://www.svr.ro/

3.  Mâine şi poimâine sunteţi aşteptaţi, mici şi mari, la teatru în aer liber. Intrarea e gratis. De la 10.00, mâine, actori de la Excelsior, Masca, Teatrul Mic şi Teatrul de Magie pun în scenă piese pentru copii, iar seara, de la 19.00, părinţii sunt aşteptaţi să se amuze sau să asculte muzică folclorică. Parcurile în care vor avea loc evenimentele sunt Titanii, Crângaşi, Naţional şi Parcul Copilului din sectorul 4.

4. Din nou vom avea in Bucuresti “Targul care... rupe gura targului”, inceput cu succes luna trecuta, dar de data aceasta nu in parc, ci la Muzeul National al Taranului Roman. Timp de trei zile, 20-21-22 august, intre orele 10.00 – 20.00, se desfasoara targul cu subgenericul “Danseaza pe arome traditionale”. Cu alte cuvinte, muzica, dansul si gustarile nu se vor termina trei zile.

5. Cinema in aer liber în Parcul Crângaşi
Vineri, Eu cand vreau sa fluier, fluier (R. Florin Serban)
Sambata, 21 august- Inglorious Basterds (R. Quentin Tarantino)
Duminica, 22 august- Concertul (R. Radu Mihaileanu)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .