Treceți la conținutul principal

Bibliotecile rurale au nevoie de carti!

Stii ca bibliotecile rurale au mare nevoie de cartile pe care si tu le poti oferi? Grabeste-te sa le donezi pana marti, 28 septembrie, la Targul GAUDEAMUS Carte Scolara organizat de Radio Romania in Foaierul Salii de Concerte “Mihail Jora” din strada G-ral Berthelot nr. 60-64. Cu acelasi prilej, poti vedea si oferta de manuale si auxiliare didactice a celor 56 de edituri reprezentate la targ. Radio Romania continua proiectul “Cartile se intorc acasa”, cu prilejul fiecaruia dintre cele 6 targuri GAUDEAMUS de pe parcursul anului, centralizand donatiile de carte venite din partea publicului cititor si a expozantilor si directionandu-le apoi spre bibliotecile comunale sau scolare care au multi abonati si o activitate consistenta, dar nu au mai primit fonduri pentru achizitie de carte de mult timp.

Donatiile de carte pot fi facute pe parcursul Targului GAUDEAMUS Carte scolara care mai este deschis azi, 24 septembrie, pana la orele 19.00, sambata, 25 noiembrie, intre orele 10.00 si 16.00, duminica, intre orele 10.00 si 14.00, luni si marti intre orele 10.00-19.00. Intrarea publicului este libera. 


SURSA

Comentarii

Anonim a spus…
O buna postare.Si am am facut una referitoere la persoanele care aleg sa arunce cartile,in loc sa le duca la o biblioteca.Vreau un comment la postarea mea,parerea ta.
Gingasia a spus…
Dam o mana de ajutor celor care au cu adevarat nevoie de carti, Mela!
Anonim a spus…
Da,o mana de ajutor e intotdeauna binevenita,mai ales cand e vorba de carti care marcheaza evolutia copiilor dar si adultilor.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa