Treceți la conținutul principal

Cartile care apar in saptamana 27 septembrie - 4 octombrie 2010

1. Astăzi se lansează Catalogul „Forbes 500 Miliardari“ ediţia 2010. „Forbes 500 Miliardari" a colaborat, ca şi la ediţiile precedente, cu echipe de specialişti în domeniu pentru evaluarea miliardarilor din top.

2. Luni apare noul DVD din colecţia „Cascadorii râsului", care conţine şase filme cu Stan şi Bran:  „The Laurel Hardy - Murder Case" (30 de minute), „Brats" (20 de minute), „You're Darn Tootin'"  (22 de minute), „Berth marks" (19 minute), „Men O'War" (20 de minute), „Any Old Port (B/W") (21de minute). Poate fi achiziţionat la preţul de 11,99 lei. 

3. Marti va fi distribuit numărul 18 al revistei de benzi desenate „Rahan", împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 7,99 lei. Cititorii mari şi mici vor descoperi un joc interactiv, alături de patru poveşti: „Patru-picioare", „Demonul cu trei coarne", „Moarte lui Manta!" şi „Oamenii cu picioare grele".

4. Miercuri, romanul „Prichindel" de Jules Verne poate fi achiziţionat, împreună cu „Adevărul" şi „Adevărul literar şi artistic", la preţul de 11,99 lei. Povestea se ţese în jurul unui orfan care trebuie să-şi croiască un drum într-o lume necruţătoare. Destinul dickensian al micuţului irlandez poreclit „Prichindel" ilustrează zicala „totu-i bine când se sfârşeşte cu bine".

5. Joi, primul volum al romanului „Pe aripile vântului" de Maragret Mitchell va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 10,99 lei. Desfăşurându-se în timpul războiului de secesiune, povestea de dragoste dintre Scarlet O'Hara şi Rhett Butler a rămas una dintre cele mai cunoscute din întreaga literatură.

6. Vineri, 1 octombrie - numărul al treilea al colecţiei „Mari spectacole de operă": „Fidelio" de Ludwig van Beethoven, la preţul de 19, 99 lei.

7. La Jurnalul National apare cel de-al doilea volum "Întunecare" - un roman a cărui acţiune este plasată în primul război mondial, un roman al suferinţei profunde, iremediabile.

Comentarii

Mela a spus…
Mersi pt info.
Gingasia a spus…
Cu drag Mela!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…