Treceți la conținutul principal

Festivalul Ceaiului şi Cafelei între 6 şi 12 septembrie

Festivalul Ceaiului şi Cafelei va avea loc între 6 şi 12 septembrie, în curtea Muzeului Municipiului (Palatul Şuţu) din Capitală, şi cuprinde o serie de manifestări stradale, spectacole în ceainării şi cafenele bucureştene, precum şi o expoziţie de ceai, cafea şi accesorii.
Ajuns la cea de-a doua ediţie, Festivalul Ceaiului şi Cafelei are drept scop promovarea consumului de ceai şi cafea şi aducerea în actualitate a tradiţiilor şi ritualurilor servirii lor. Evenimentul va avea în prim plan şi noile tendinţe, în ţările cu tradiţie - Brazilia, Japonia, India, Italia, Turcia, Anglia etc. -, în ceea ce priveşte prepararea şi prezentarea unor băuturi din ceai şi cafea.

O expoziţie de ceai, cafea şi accesorii va putea fi vizitată, între 10 şi 12 septembrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu). Vizitatorii vor avea posibilitatea să aleagă şi să testeze, în funcţie de preferinţe, diverse sortimente de cafea şi ceai, arome variate prezentate la cele peste 20 de standuri ale expoziţiei.

Totodată, pe 11 septembrie va avea loc o prezentare de modă în curtea Palatului Şuţu.

În deschiderea festivalului, luni, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie "The Coffee Syndrom", de Andrei Tănase, la Cafepedia - Romană. În următoarele zile, la aceeaşi oră, sunt programate evenimente dedicate practicilor de servire a ceaiului şi cafelei din Marea Britanie (pe 7 septembrie, la GrădinaVerona-Cărtureşti), Italia (pe 8 septembrie, la Grand Café Galleron), Argentina (pe 9 septembrie, la Serendipity) şi Japonia (pe 10 septembrie, la Rendez-Vous, în Centrul istoric).

Intrarea este liberă la toate evenimentele organizate în cadrul Festivalului Ceaiului şi Cafelei de la Bucureşti.

Povestea ceşcuţei de ceai

Vremea ceaiului de vanilie

Masute pentru ceai si cafea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .