Treceți la conținutul principal

Festivalul Ceaiului şi Cafelei între 6 şi 12 septembrie

Festivalul Ceaiului şi Cafelei va avea loc între 6 şi 12 septembrie, în curtea Muzeului Municipiului (Palatul Şuţu) din Capitală, şi cuprinde o serie de manifestări stradale, spectacole în ceainării şi cafenele bucureştene, precum şi o expoziţie de ceai, cafea şi accesorii.
Ajuns la cea de-a doua ediţie, Festivalul Ceaiului şi Cafelei are drept scop promovarea consumului de ceai şi cafea şi aducerea în actualitate a tradiţiilor şi ritualurilor servirii lor. Evenimentul va avea în prim plan şi noile tendinţe, în ţările cu tradiţie - Brazilia, Japonia, India, Italia, Turcia, Anglia etc. -, în ceea ce priveşte prepararea şi prezentarea unor băuturi din ceai şi cafea.

O expoziţie de ceai, cafea şi accesorii va putea fi vizitată, între 10 şi 12 septembrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu). Vizitatorii vor avea posibilitatea să aleagă şi să testeze, în funcţie de preferinţe, diverse sortimente de cafea şi ceai, arome variate prezentate la cele peste 20 de standuri ale expoziţiei.

Totodată, pe 11 septembrie va avea loc o prezentare de modă în curtea Palatului Şuţu.

În deschiderea festivalului, luni, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie "The Coffee Syndrom", de Andrei Tănase, la Cafepedia - Romană. În următoarele zile, la aceeaşi oră, sunt programate evenimente dedicate practicilor de servire a ceaiului şi cafelei din Marea Britanie (pe 7 septembrie, la GrădinaVerona-Cărtureşti), Italia (pe 8 septembrie, la Grand Café Galleron), Argentina (pe 9 septembrie, la Serendipity) şi Japonia (pe 10 septembrie, la Rendez-Vous, în Centrul istoric).

Intrarea este liberă la toate evenimentele organizate în cadrul Festivalului Ceaiului şi Cafelei de la Bucureşti.

Povestea ceşcuţei de ceai

Vremea ceaiului de vanilie

Masute pentru ceai si cafea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…