Treceți la conținutul principal

Relansarea "ofiţială" a Moftului Ro­mân la Capsa

După o pauză de 98 de ani, vom avea Moftul Român în variantă tipărită şi revizuită pe ici pe colo prin părţile esenţiale, pentru a face faţă mofturilor noi fiţelor, adi­că­te­lea... "Auzit-aţi, cocoanelor! Nu e glumă! De acum să vă ţineţi! V-o spunem din vreme ca să vă pregătiţi tauletele; iaca, cu treabă, cu una-alta nu bagi de seamă, şi te po­me­neşti că soseşte... 30 septembrie şi vă prinde..... Drept aceea v-am dat ştire din vreme să vă pregătiţi gran­de­ro­pa... Toate să fiţi în păr! Să nu lip­sească una, că zău!, o dau în Moftul!"... Am parafrazat "manifestul" lui I.L.Caragiale pentru a vă anunţa relansarea "ofiţială" a Moftului Ro­mân. Aşadar, la 30 septembrie, de la orele unşpe trecute fix, la Casa Capşa, se va aduna tot "boborul" ca să "simtă enorm şi să vază monstruos" apariţia miraculoasă a fostei publicaţii păstorite de I. L. Caragiale. Începând din 10 Brumărel, vom avea primul număr tipărit al noului Moft Român!

"Sunt două vorbe vechi cari totdeauna se potrivesc în ţara noastră: «Ca la noi la nimeni» şi «la Dum­nezeu şi la noi toate sunt cu pu­­tinţă». Asta va să zică că n-ar trebui să ne mirăm de nici o anomalie. Totuşi sunt unele aşa de ciudate că nu trebuiesc lăsate să treacă ne­în­re­gis­trate. Cată să le lăsăm urmaşilor noştri spre edificarea lor în privinţa caracterului şi logicii străbunicilor lor - adică a noastre. Ne vom face deci o datorie a le înscrie fără multe comentarii ori de câte ori le vom în­tâlni", scria Caragiale în anul 1889.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .