Treceți la conținutul principal

Targul Gaudeamus de Carte scolara

Prin organizarea Targului Gaudeamus Carte scolara, Radio Romania marcheaza deschiderea anului scolar – principalul reper al programului de toamna pentru elevi, parinti si personal didactic. Evenimentul, ajuns in acest an la cea de a VIII-a editie, se va desfasura in perioada 18 – 28 septembrie 2010, in Foaierul Salii de Concerte al Radio Romania din str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64. Cu o durata record de 11 zile, Targul Gaudeamus Carte Scolara este initiat si organizat de Radio Romania, in colaborare cu Uniunea Editorilor din Romania, cu sprijinul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti.
Alaturi de oferta aproape completa de manuale si auxiliare aprobate de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2010-2011 si de lucrarile cuprinse in bibliografia scolara de literatura romana si universala, Targul Gaudeamus Carte scolara 2010 va aduce in fata publicului numeroase surprize, menite sa incurajeze sau sa trezeasca apetitul pentru lectura si pentru activitati in colectiv ale juniorilor. Oferta editiei include cele mai recente aparitii editoriale pentru copii si adolescenti, carti educative intr-un format extrem de atractiv, pentru toate varstele, jocuri instructive interactive, in masura sa le stimuleze creativitatea si o gama larga de materiale didactictice, utile studiului individual si in clasa.

Deschiderea oficiala a editiei va avea loc sambata, 18 septembrie, la ora 12.00.
Programul de vizitare al targului este urmatorul: luni – vineri, intre orele 10.00 si 19.00, sambata, intre orele 10.00 si 16.00 si duminica, intre orele 10.00 si 14.00.

Detalii sunt disponibile la www.Gaudeamus.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .