Treceți la conținutul principal

Unde mergem in weekend...

1. Duminică, 5 septembrie 2010, ora 17:00, la Palatul Mogoşoaia (sala Scoarţelor), are loc stagiunea “Muzica la Palatele Brâncoveneşti”, ediţia a II-a. Vor fi prezenţi artişti importanţi ai scenei româneşti precum: pianista Ilinca Dumitrescu, Pompeiu Hărăşteanu – bas, şi fagotistul Vasile Macovei.


2. Teatrul Metropolis continua proiectul Teatru itinerant cu doua reprezentatii intr-un spatiu inedit. Sambata 4 si duminica 5 septembrie, incepand cu orele 19.00, in Parcul Moghioros, din cartierul Drumul Taberei va avea loc reprezentatia spectacolului Cum m-am lasat, după un roman de Hannes Stein, in regia lui Bogdan Muntean. Pe scena teatrului mobil vor evolua artistii: Anca Sigartau si 1-Q Sapro.


3. Cine nu a auzit despre tehnica bonsai ? Sau cati dintre noi nu am incercat sa crestem un astfel de pomisor? Cu siguranta foarte multi. Dar de suiseki si saikei a auzit cineva ? Cu siguranta putini. Suiseki face parte din categoria artelor traditionale japoneze - alaturi de bonsai, bonkei si bonseki - si inseamna « arta aranjarii pietrelor ».

Pentru a vedea adevarate opere de arta realizate prin imbinarea tehnicii bonsai cu suiseki, tehnica numita saikei, puteti veni la expozitia temporara cu vanzare “Bonsai si pietre vii...” ce se va deschide la Muzeul National de Geologie sub patronajul Institutului Geologic al Romaniei.

Expozitia de arta decorativa realizata de Lucian Radu Rusu – Director Regional pentru Romania al Asociatiei Internationale de saikei si Paul Vlad, va putea fi vizitata in perioada 1 – 30 septembrie 2010, in intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.30).

Cei care vor sa se initieze in tehnica bonsai si saikei, pot veni la workshopul organizat la Muzeul National de Geologie pe data de 4 septembrie, ora 10.30. Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon : 021/212.89.52.

4. Târgul "Bucuriile toamnei" şi-a deschis porţile, astăzi dimineaţă, în curtea Muzeului Ţăranului Român (MŢR). Târgul, ajuns la a patra manifestare de acest gen organizată de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş la Muzeul Ţăranului Român, va putea fi vizitat în perioada 3-5 septembrie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .