Treceți la conținutul principal

Unde mergem in weekend...

1. Duminică, 5 septembrie 2010, ora 17:00, la Palatul Mogoşoaia (sala Scoarţelor), are loc stagiunea “Muzica la Palatele Brâncoveneşti”, ediţia a II-a. Vor fi prezenţi artişti importanţi ai scenei româneşti precum: pianista Ilinca Dumitrescu, Pompeiu Hărăşteanu – bas, şi fagotistul Vasile Macovei.


2. Teatrul Metropolis continua proiectul Teatru itinerant cu doua reprezentatii intr-un spatiu inedit. Sambata 4 si duminica 5 septembrie, incepand cu orele 19.00, in Parcul Moghioros, din cartierul Drumul Taberei va avea loc reprezentatia spectacolului Cum m-am lasat, după un roman de Hannes Stein, in regia lui Bogdan Muntean. Pe scena teatrului mobil vor evolua artistii: Anca Sigartau si 1-Q Sapro.


3. Cine nu a auzit despre tehnica bonsai ? Sau cati dintre noi nu am incercat sa crestem un astfel de pomisor? Cu siguranta foarte multi. Dar de suiseki si saikei a auzit cineva ? Cu siguranta putini. Suiseki face parte din categoria artelor traditionale japoneze - alaturi de bonsai, bonkei si bonseki - si inseamna « arta aranjarii pietrelor ».

Pentru a vedea adevarate opere de arta realizate prin imbinarea tehnicii bonsai cu suiseki, tehnica numita saikei, puteti veni la expozitia temporara cu vanzare “Bonsai si pietre vii...” ce se va deschide la Muzeul National de Geologie sub patronajul Institutului Geologic al Romaniei.

Expozitia de arta decorativa realizata de Lucian Radu Rusu – Director Regional pentru Romania al Asociatiei Internationale de saikei si Paul Vlad, va putea fi vizitata in perioada 1 – 30 septembrie 2010, in intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.30).

Cei care vor sa se initieze in tehnica bonsai si saikei, pot veni la workshopul organizat la Muzeul National de Geologie pe data de 4 septembrie, ora 10.30. Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon : 021/212.89.52.

4. Târgul "Bucuriile toamnei" şi-a deschis porţile, astăzi dimineaţă, în curtea Muzeului Ţăranului Român (MŢR). Târgul, ajuns la a patra manifestare de acest gen organizată de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş la Muzeul Ţăranului Român, va putea fi vizitat în perioada 3-5 septembrie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .