Treceți la conținutul principal

Lansarea volumului "Cantemirestii. Aventura europeana a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea"

Luni, 29 noiembrie, de la ora 18.00, in sala „Iulia Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare din Iasi, va avea loc lansarea volumului "Cantemirestii. Aventura europeana a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea", apartinand reputatului istoric Stefan Lemny. Lansarea de carte va avea loc in cadrul evenimentului „Toamna muzicii vechi”, organizat de Centrul Cultural Francez din Iasi. Evenimentul „Toamna muzicii vechi” va cuprinde şi concertul "Istanbul. Dimitrie Cantemir" sustinut de reputatul muzician catalan Jordi Savall şi Ansamblul Hesperion XXI marti, 30 noiembrie, ora 19.00, la Filarmonica de Stat Moldova. Utilizind instrumente traditionale vechi, Jordi Savall a inregistrat recent un surprinzator cd la Alia Vox cuprinzind melodii din lucrarea "Cartea muzicii", scrisa in limba turca de Dimitrie Cantemir, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro. 

Volumul Cantemireştii. Aventura europeană a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea, in traducerea Magdei Jeanrenaud, avand prefata semnata de Emmanuel Le Roy Ladurie a aparut recent in colectia „Historia” a editurii Polirom. La evenimentul de lansare, organizat de editura Polirom impreuna cu Centrul Cultural Francez din Iasi, vor participa alaturi de autor, acad. Alexandru Zub, Magda Jeanrenaud, traducatoarea volumului, si Silviu Lupescu, directorul general al editurii Polirom.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .