Treceți la conținutul principal

Lansarea volumului "Cantemirestii. Aventura europeana a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea"

Luni, 29 noiembrie, de la ora 18.00, in sala „Iulia Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare din Iasi, va avea loc lansarea volumului "Cantemirestii. Aventura europeana a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea", apartinand reputatului istoric Stefan Lemny. Lansarea de carte va avea loc in cadrul evenimentului „Toamna muzicii vechi”, organizat de Centrul Cultural Francez din Iasi. Evenimentul „Toamna muzicii vechi” va cuprinde şi concertul "Istanbul. Dimitrie Cantemir" sustinut de reputatul muzician catalan Jordi Savall şi Ansamblul Hesperion XXI marti, 30 noiembrie, ora 19.00, la Filarmonica de Stat Moldova. Utilizind instrumente traditionale vechi, Jordi Savall a inregistrat recent un surprinzator cd la Alia Vox cuprinzind melodii din lucrarea "Cartea muzicii", scrisa in limba turca de Dimitrie Cantemir, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro. 

Volumul Cantemireştii. Aventura europeană a unei familii princiare din secolul al XVIII-lea, in traducerea Magdei Jeanrenaud, avand prefata semnata de Emmanuel Le Roy Ladurie a aparut recent in colectia „Historia” a editurii Polirom. La evenimentul de lansare, organizat de editura Polirom impreuna cu Centrul Cultural Francez din Iasi, vor participa alaturi de autor, acad. Alexandru Zub, Magda Jeanrenaud, traducatoarea volumului, si Silviu Lupescu, directorul general al editurii Polirom.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .