Treceți la conținutul principal

Lansarile de astazi de la Gaudeamus

Astazi debuteaza Targul Gaudeamus


Ora 16.00, standul Editurii Bibliotheca: lansarea „Noaptea când toate blondele sunt brunete", de Mircea Constantinescu. Invitaţi: Magdalena Bedrosian, Sorin Rădulescu, Constantin Stan.

Orele 16.00 - 17.000, standul Ambasadei Franţei la Bucureşti: discurs susţinut de Norman Manea.

Ora 17.00, standul Editurii Adevărul Holding: lansarea volumului „Crimele Revoluţiei", de Grigore Cartianu. Invitaţi: Alex Mihai Stoenescu, Radu Moraru.

Ora 17.00, standul Grupului Editorial Corint: lansarea volumului „Dimensiunea represiunii din România în regimul comunist. Dislocări de persoane şi fixări de domiciliu obligatoriu", de Nicoleta Ionescu-Gură.

Ora 17.00, standul Editurii Paralela 45: lansarea volumului „Lumea ca spectacol şi spectacolul ca lume", de Gheorghe Ceauşu. Invitaţi: Manuela Cernat, Laurenţiu Damian, Dan Puric.

Ora 17.30, standul Editurii Curtea Veche: lansarea „Erotica gândirii", de Marko Béla. Invitaţi: Alex. Ştefănescu, Daniel Cristea-Enache.

Ora, 18.00, standul Editurii Rao: lansarea volumului „...ISME - să înţelegem moda", de Mairi Mackenzie, în prezenţa autoarei.

Program Joi, 18 noiembrie: orele 16.00 - 21.00
Vineri, sâmbătă, duminică: orele 10.00 - 20.00
Luni: orele 10.00 - 16.00

Preţul biletului: 4 lei pe zi
Preţul abonamentului pentru cele cinci zile: 10 lei
Luni, accesul este gratuit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…