Treceți la conținutul principal

Targ de Sfantul Nicolae, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti

Targul de Sfantul Nicolae, la care vor participa peste 150 de mesteri populari, isi deschide portile vineri la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, informeaza institutia.

De vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00, peste 150 de mesteri olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari din toata tara isi vor expune produsele - impletituri din panusi, masti, jucarii, sorcove, fluiere, ocarine, cavale, clopotei si zurgalai, marame, ii, catrinte, camasi, fote, podoabe, opinci, cergi, stergare si scoarte, strachini, blide, cauce si oale de sarmale, cosuri de nuiele, pristolnice si icoane, mobilier pictat, laicere si lazi de zestre, chimire si genti, cu alambicuri, blidare, lingurare, sararite si pipernite.

Vizitatorii vor putea gasi aici si produse alimentare si bauturi, precum turta dulce, cozonaci, miere, placinte, cofeturi fel de fel, suc de mere, kürtős kalács, tuica si vin, informeaza Mediafax .

Evenimentul cuprinde o demonstratie de olarit cu Olimpia Dimitriu, iar Muzeul Taranului Roman si Fundatia Chance for Life organizeaza, alaturi de voluntari romani si olandezi, un workshop de pictura pe faianta pentru publicul targului.

De asemenea, la Clubul Taranului va fi pus in scena spectacolul "Teatru de umbre" - o adaptare dupa basmul "Printesa cu multi papuci" - realizat de trupa de copii Tropaiele a Atelierului de creativitate al Muzeului Taranului Roman, coordonata de Beatrice Iordan.

Intrarea la targ costa 4 lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari biletul este redus la 2 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .