Treceți la conținutul principal

Un proiect al Bibliotecii Metropolitane - Televiziunea online KartierTV

Televiziunea online KartierTV, centrată pe difuzarea unor materiale cultural-artistice, realizate de un grup de tineri, organizaţi sub egida Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, va fi lansată sâmbătă, la ora 19.00, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX coordonatorul proiectului, Alexandru Horia.
 
KartierTV - www.kartiertv.ro/site/ - este un proiect al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, iniţiat de directorul instituţiei, Florin Rotaru.
Redacţia KartierTV este alcătuită din şapte tineri pasionaţi de new media, comunicare şi producţie cinematografică. Ei fac parte din Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti şi sunt coordonaţi de sociologul Alexandru Horia.
KartierTV va difuza reportaje culturale, oferind publicului informaţii despre activităţile Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (inclusiv ale filialelor sale din cartiere), dar şi despre evenimentele culturale şi artistice din Capitală.
"Va fi un post de informare, centrat pe difuzarea unor materiale cultural-artistice şi de divertisment social. Sub egida televiziunii KartierTV vor fi organizate evenimente de tineret, concursuri, mini-concerte, dezbateri. Încercăm să promovăm şi producţii video ale studenţilor de la UNATC şi de la Facultatea de Arte", a spus Alexandru Horia.
Gama de producţii ale postului KartierTV va cuprinde şi o serie de dezbateri privind problemele tinerilor din mediul urban. Totodată, periodic, se vor face transmisiuni în direct de la evenimente bucureştene şi din diverse locuri din Capitală.

Lansarea oficială a televiziunii online KartierTV va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la standul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus (18 - 22 noiembrie). În prezent, televiziunea funcţionează în mod experimental.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa