Treceți la conținutul principal

Volumul "Amor intellectualis" de Ion Vianu a primit Premiul Cartea anului 2010

Volumul "Amor intellectualis" al lui Ion Vianu a primit, joi, Premiul Cartea anului 2010 acordat de Revista "România literară" cu sprijinul Fundaţiei "Anonimul".


Premiul a fost decernat de către juriul format din criticul literar Nicolae Manolescu împreună cu alţi şase redactori ai Revistei "România literară" şi are o valoare de 10.000 de lei.
Printre nominalizaţi s-au numărat Gabriela Adameşteanu cu "Provizorat", Ana Blandiana cu "Patria mea A4", Lucian Boia cu "Germanofilii", Andrei Boişteanu "Narcotice în cultura română", Horia Roman Patapievici cu "Ultimul Culianus", Violeta Popa şi George Volceanov cu traducerea "Opere I", "Sonete - furtuna", "Opere II - Hamlet" de William Shakespeare.

"Cartea este descrierea unei formaţii care a fost înaintea generaţiei mele. Este o educaţie destul de serioasă, una multilaterală. Această carte este scrisă cu un extraordinar talent. Sunt câteva portrete în mişcare - Tudor Vianu şi Edgar Pappu", a spus criticul Nicolae Manolescu, referindu-se la lucrarea premiată.

Scriitorul a declarat că lucrarea este una care, pur şi simplu, a ieşit din inconştientul său. "Am avut sentimentul unei dicţii. Am avut doar sarcina să-l pun în pagină. Este un efort de paginator restul aparţine inconştientului meu", a spus scriitorul Ion Vianu.
El a afirmat că premiul îl ia ca pe o răsplată pentru "timiditatea sa din exil".

Sursa: AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .