Treceți la conținutul principal

Despre Stalin, în Librăria Adevărul

Pe 10 decembrie, de la ora 18.00,  cartea „Dracul şi mumia“, scrisă de Stelian Tănase, va fi lansată în Librăria Adevărul din Bucureşti, de pe strada Doamnei nr. 27-29. Despre noul volum, vor vorbi, la lansarea de mâine-seară, criticul Carmen Muşat, poetul Mircea Dinescu şi istoricul Adrian Cioroianu.

„Scriitura romanului e o îmbinare între stilurile lui Nabokov şi Kafka, între o realitate politică şi o utopie a autorului. E o parobolă, în care am recunoscut experienţa de televiziune a lui Stelian Tănase, mai ales în structura secvenţială şi în succesiunea de imagini covârşitoare", apreciază  Adrian Cioroianu. Istoricul subliniază: „Acest roman poate fi ecranizat datorită forţei imaginilor descrise de autor, impresionată fiind aceea cu Stalin răpus în mausoleu de Dracul".
 
Stelian Tănase, care s-a documentat 18 ani pentru cartea „Dracul şi mumia" şi prin numeroase călătorii în străinătate, spune că întemeietorul comunismului „era un monstru". Volumul „Dracul şi mumia", apărut la Editura Adevărul, a fost pe locul 10 în topul celor mai vândute cărţi ale editurii, la Târgul de Carte Gaudeamus. Volumul „Dracul şi mumia" (colecţia „Biblioteca Adevărul"), care are 342 de pagini şi costă 35 de lei, poate fi achiziţionat de la librăriile „Adevărul", Caravana Adevărul şi alte lanţuri comerciale. Stelian Tănase, în vârstă de 58 de ani, este autorul unor romane precum „Corpuri de iluminat" şi „Maestro". Volumul său, „Clienţii lu' tanti Varvara", a fost tradus recent în limba spaniolă.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .