Treceți la conținutul principal

Despre Stalin, în Librăria Adevărul

Pe 10 decembrie, de la ora 18.00,  cartea „Dracul şi mumia“, scrisă de Stelian Tănase, va fi lansată în Librăria Adevărul din Bucureşti, de pe strada Doamnei nr. 27-29. Despre noul volum, vor vorbi, la lansarea de mâine-seară, criticul Carmen Muşat, poetul Mircea Dinescu şi istoricul Adrian Cioroianu.

„Scriitura romanului e o îmbinare între stilurile lui Nabokov şi Kafka, între o realitate politică şi o utopie a autorului. E o parobolă, în care am recunoscut experienţa de televiziune a lui Stelian Tănase, mai ales în structura secvenţială şi în succesiunea de imagini covârşitoare", apreciază  Adrian Cioroianu. Istoricul subliniază: „Acest roman poate fi ecranizat datorită forţei imaginilor descrise de autor, impresionată fiind aceea cu Stalin răpus în mausoleu de Dracul".
 
Stelian Tănase, care s-a documentat 18 ani pentru cartea „Dracul şi mumia" şi prin numeroase călătorii în străinătate, spune că întemeietorul comunismului „era un monstru". Volumul „Dracul şi mumia", apărut la Editura Adevărul, a fost pe locul 10 în topul celor mai vândute cărţi ale editurii, la Târgul de Carte Gaudeamus. Volumul „Dracul şi mumia" (colecţia „Biblioteca Adevărul"), care are 342 de pagini şi costă 35 de lei, poate fi achiziţionat de la librăriile „Adevărul", Caravana Adevărul şi alte lanţuri comerciale. Stelian Tănase, în vârstă de 58 de ani, este autorul unor romane precum „Corpuri de iluminat" şi „Maestro". Volumul său, „Clienţii lu' tanti Varvara", a fost tradus recent în limba spaniolă.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .