Treceți la conținutul principal

Google a lansat o bibliotecă digitală în SUA

Grupul Google a anunţat, luni, lansarea unei biblioteci digitale în Statele Unite ale Americii, platforma având peste trei milioane de titluri în format electronic.

Accesibile la adresa books.google.com, aceste cărţi pot fi descărcate pe orice computer conectat la internet sau, prin intermediul unor aplicaţii speciale, pe telefoane de ultimă generaţie precum cele care utilizează sistemul de operare Google Android sau cele produse de Apple.
Mai multe dispozitive electronice de tip reader, precum cele făcute de Sony, vor putea accesa platforma, cu excepţia tabletei Kindle, produsă de Amazon.
"Noi credem că aceasta va fi cea mai mare bibliotecă digitală din lume. Cele peste trei milioane de cărţi vor fi gratuite", a declarat un purtător de cuvânt al Google.
Biblioteca Google a fost lansată în parteneriat cu mai mulţi editori, chiar dacă justiţia americană nu s-a pronunţat asupra litigiului dintre compania americană de internet şi o parte dintre editurile care fac parte din Asociaţia Editorilor Americani.

Biblioteca Google se va extinde la nivel internaţional anul viitor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .