Treceți la conținutul principal

Lansarea cartii „La vânătoare cu Ceauşescu“

Sâmbătă, 11 decembrie Volumul „La vânătoare cu Ceauşescu“, de Vasile Crişan, va fi distribuit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 14,95 lei. Vreme de două decenii, autorul, de profesie inginer silvic, a activat în mai multe funcţii din cadrul Inspecţiei de Vânătoare din Ministerul Silviculturii.


În „Epoca de Aur", personalul instituţiei avea obligaţia de a participa la pregătirea şi la desfăşurarea partidelor de vânătoare oficiale care aveau loc în întreaga ţară, povesteşte autorul în prefaţă. Şef al Ocolului Silvic Ghimpaţi vreme de şase ani şi apoi şef al Ocolului Scroviştea, Vasile Crişan a organizat şi a condus zeci de vânători oficiale. „Însemnările adunate în această carte nu sunt poveşti, ci fapte reale, sunt întâmplări adevărate, chiar dacă unele dintre ele par a fi de domeniul fantasticului", precizează autorul.Rememorările din volum sunt grupate în trei părţi: „Nicolae Ceauşescu şi vânătoarea", „Pregătirea şi desfăşurarea vânătorilor pentru Ceauşescu" şi „Povestiri adevărate".
Ultima partidă
Cartea a fost scrisă în primii ani de după Revoluţia din 1989, manuscrisul fiind gata în 1992. Însă nicio editură din România n-a fost dispusă să-l publice. Totuşi, volumul a apărut doi ani mai târziu în limba germană. Iar anul acesta Editura Adevărul a tipărit cartea, care oferă informaţii şi detalii despre „pasiunea" dictatorului de a împuşca păsări şi animale. Volumul cuprinde fotografii inedite care-l înfăţişează pe Ceauşescu în ipostaza de vânător.
Ultima partidă de care s-a bucurat a avut loc cu numai 15 zile înainte de execuţia din decembrie 1989. Duminică, 10 decembrie 1989, în Pădurea Ogarca, organizatorii au adus „3.000 de cocoşi de fazan" pentru dictatorul care acum „îţi lăsa impresia unui om sfârşit fizic".

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .