Treceți la conținutul principal

Lansarea cartii „La vânătoare cu Ceauşescu“

Sâmbătă, 11 decembrie Volumul „La vânătoare cu Ceauşescu“, de Vasile Crişan, va fi distribuit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 14,95 lei. Vreme de două decenii, autorul, de profesie inginer silvic, a activat în mai multe funcţii din cadrul Inspecţiei de Vânătoare din Ministerul Silviculturii.


În „Epoca de Aur", personalul instituţiei avea obligaţia de a participa la pregătirea şi la desfăşurarea partidelor de vânătoare oficiale care aveau loc în întreaga ţară, povesteşte autorul în prefaţă. Şef al Ocolului Silvic Ghimpaţi vreme de şase ani şi apoi şef al Ocolului Scroviştea, Vasile Crişan a organizat şi a condus zeci de vânători oficiale. „Însemnările adunate în această carte nu sunt poveşti, ci fapte reale, sunt întâmplări adevărate, chiar dacă unele dintre ele par a fi de domeniul fantasticului", precizează autorul.Rememorările din volum sunt grupate în trei părţi: „Nicolae Ceauşescu şi vânătoarea", „Pregătirea şi desfăşurarea vânătorilor pentru Ceauşescu" şi „Povestiri adevărate".
Ultima partidă
Cartea a fost scrisă în primii ani de după Revoluţia din 1989, manuscrisul fiind gata în 1992. Însă nicio editură din România n-a fost dispusă să-l publice. Totuşi, volumul a apărut doi ani mai târziu în limba germană. Iar anul acesta Editura Adevărul a tipărit cartea, care oferă informaţii şi detalii despre „pasiunea" dictatorului de a împuşca păsări şi animale. Volumul cuprinde fotografii inedite care-l înfăţişează pe Ceauşescu în ipostaza de vânător.
Ultima partidă de care s-a bucurat a avut loc cu numai 15 zile înainte de execuţia din decembrie 1989. Duminică, 10 decembrie 1989, în Pădurea Ogarca, organizatorii au adus „3.000 de cocoşi de fazan" pentru dictatorul care acum „îţi lăsa impresia unui om sfârşit fizic".

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .