Treceți la conținutul principal

Târgul cadourilor de CrăciunÎn perioada 17 – 22 decembrie 2010, în Parcul Naţional din sectorul 2 din Bucureşti se desfăşoară “Târgul cadourilor de Crăciun”, unde vor fi prezenţi peste 60 de producători, gospodării tradiţionale şi meşteşugari din întreaga ţară. Zonele etnofolclorice care îşi vor găsi reprezentanţii în cadrul acestui târg sunt Muntenia, Oltenia, Moldova, Maramureş, Braşov, Harghita şi Vâlcea. Târgul este organizat de Primăria sectorului 2 din Bucureşti şi primarul Neculai Onţanu. 


Prin acest eveniment, Primăria Sectorului 2 îşi propune ca specificul acestui eveniment să fie dat de îmbinarea tradiţiei gastronomice cu meşteşugul popular, oferind locuitorilor din sectorul 2 un prilej de a se putea pregăti cu bucate şi cadouri pentru sărbători.
Producătorilor de alimente ecologice (produse din carne, brânzeturi, produse apicole, patiserie tradiţională, băuturi alcoolice şi nealcoolice şi multe altele) li se vor alătura meşteri populari care vor prezenta articole diverse (ceramică, obiecte din lemn, pielărie, ţesături, jucării, îmbrăcăminte), dar şi podoabe sau obiecte de cult.
În această perioadă, Ignatul- Pomana Porcului este un obicei vechi, de sute de ani, regăsit în multe gospodării. El va fi prezent şi în cadrul festivalului, în perioada 17-19 decembrie 2010. Mai mulţi măcelari, însoţiţi de ajutoare, împărţiţi în echipe, se vor întrece într-o competiţie “pe viaţă şi pe moarte”, tranşând carnea de porc şi pregătind preparatele tradiţionale ce urmează apoi să fie degustate şi apreciate de cei prezenţi.
La eveniment şi-au anunţat participarea peste 60 de producători, gospodării tradiţionale şi meşteşugari, care vor avea deschise standurile pentru publicul vizitator, zilnic între orele 10:00 şi 18:00. Intrarea publicului este liberă.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .