Treceți la conținutul principal

Adevarul lanseaza colectia „Miturile şi Legendele Lumii“

Adevărul Holding lansează o nouă colecţie de carte, dedicată copiilor care vor să-i cunoască pe eroii din cele mai frumoase legende ale umanităţii. „Iliada“, după Homer, va deschide colecţia „Miturile şi Legendele Lumii“. Cartea se va distribui împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

Fiecare exemplar are 80 de pagini color şi ilustraţii spectaculoase, de dimensiuni mari, realiste şi bogate în detalii, care vor reuşi, cu siguranţă, să aprindă imaginaţia cititorilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, şi nu numai.

Cavalerii Mesei Rotunde, Zeii şi Eroii din Olimp, Divina Comedie a lui Dante, legenda lui Robin Hood, peripeţiile lui Ulise, Războiul Troian, aventurile lui Enea - cele mai frumoase poveşti ale lumii antice şi marile epopei ale Evului Mediu au fost reunite într-o superbă colecţie ilustrată, în „Biblioteca Adevărul".
„Iliada" şi „Odiseea" deschid colecţia

În fiecare marţi, timp de zece săptămâni, copiii vor avea întâlnire cu eroii de legendă ai literaturii universale.
În prima săptămână, marţi, 18 ianuarie, vor putea citi „Iliada", capodopera poetului grec Homer (secolul IX sau VIII î. Hr.), considerat unul dintre cei mai mari şi mai cunoscuţi scriitori ai tuturor timpurilor. Operele lui, „Iliada" şi „Odiseea" (care se distribuie la 25 ianuarie), sunt şi primele două lucrări din colecţia lansată împreună cu ziarul „Adevărul".

„Iliada", a cărei acţiune se desfăşoară în timpul Războiului Troian, îi prezintă pe vitejii vremurilor, printre care se numără Ahile, Hector, Patrocle sau Menelau. În „Odiseea", Homer relatează povestea lui Odiseu (Ulise), care se întoarce acasă de la război şi în drumul său trebuie să înfrunte mai multe pericole.
Eroii Războiului Troian

Ahile, Hector, Priam, Odiseu şi Aiax sunt doar câţiva dintre cei care au participat la Războiul Troian, care a durat zece ani. Conform „Enciclopediei Britannica", războiul, în mare parte legendar, dintre greci şi poporul Troiei, aşezat în vestul Asiei Mici, este datat de diverse izvoare istorice în secolele XII sau XIII î. Hr.
În „Iliada", povestirea lui Homer, care alcătuieşte primul volum din noua colecţie a Editurii Adevărul, prinţul troian Paris fuge cu frumoasa Elena, soţia lui Menelau din Sparta. Fratele lui Menelau, Agamemnon, a condus o expediţie grecească pentru a o readuce acasă.

Dar soarta războiului a fost decisă de o înşelătorie. Grecii au construit un cal mare din lemn, în care s-au ascuns trupele de asalt. Apoi s-au prefăcut că pleacă. Troienii au dus calul în cetate, iar grecii au ieşit, deschizând porţile camarazilor. Apoi au jefuit Troia, omorând bărbaţii şi făcând femeile sclave.
Luptele sunt prezentate în culori vii şi în multe detalii în cartea „Iliada", prima din colecţia „Miturile şi Legendele Lumii". Pentru a veni în sprijinul cititorilor, „Adevărul" va avea un tiraj de aproape 100.000 de exemplare, iar cartea va sta la vânzare la chioşcuri timp de o săptămână.

Noua colecţie a Editurii Adevărul
-18 ianuarie - Iliada
-25 ianuarie - Odiseea
-1 februarie - Eneida
-8 februarie - Zeii şi Eroii din Olimp
-15 februarie - Cavalerii Mesei Rotunde
-22 februarie - Divina Comedie
-1 martie - Robin Hood
-8 martie - Povestiri mitologice
-15 martie - Tezeu şi firul Ariadnei
-22 martie - Alexandru cel Mare

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .