Treceți la conținutul principal

Adevarul lanseaza colectia „Miturile şi Legendele Lumii“

Adevărul Holding lansează o nouă colecţie de carte, dedicată copiilor care vor să-i cunoască pe eroii din cele mai frumoase legende ale umanităţii. „Iliada“, după Homer, va deschide colecţia „Miturile şi Legendele Lumii“. Cartea se va distribui împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

Fiecare exemplar are 80 de pagini color şi ilustraţii spectaculoase, de dimensiuni mari, realiste şi bogate în detalii, care vor reuşi, cu siguranţă, să aprindă imaginaţia cititorilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, şi nu numai.

Cavalerii Mesei Rotunde, Zeii şi Eroii din Olimp, Divina Comedie a lui Dante, legenda lui Robin Hood, peripeţiile lui Ulise, Războiul Troian, aventurile lui Enea - cele mai frumoase poveşti ale lumii antice şi marile epopei ale Evului Mediu au fost reunite într-o superbă colecţie ilustrată, în „Biblioteca Adevărul".
„Iliada" şi „Odiseea" deschid colecţia

În fiecare marţi, timp de zece săptămâni, copiii vor avea întâlnire cu eroii de legendă ai literaturii universale.
În prima săptămână, marţi, 18 ianuarie, vor putea citi „Iliada", capodopera poetului grec Homer (secolul IX sau VIII î. Hr.), considerat unul dintre cei mai mari şi mai cunoscuţi scriitori ai tuturor timpurilor. Operele lui, „Iliada" şi „Odiseea" (care se distribuie la 25 ianuarie), sunt şi primele două lucrări din colecţia lansată împreună cu ziarul „Adevărul".

„Iliada", a cărei acţiune se desfăşoară în timpul Războiului Troian, îi prezintă pe vitejii vremurilor, printre care se numără Ahile, Hector, Patrocle sau Menelau. În „Odiseea", Homer relatează povestea lui Odiseu (Ulise), care se întoarce acasă de la război şi în drumul său trebuie să înfrunte mai multe pericole.
Eroii Războiului Troian

Ahile, Hector, Priam, Odiseu şi Aiax sunt doar câţiva dintre cei care au participat la Războiul Troian, care a durat zece ani. Conform „Enciclopediei Britannica", războiul, în mare parte legendar, dintre greci şi poporul Troiei, aşezat în vestul Asiei Mici, este datat de diverse izvoare istorice în secolele XII sau XIII î. Hr.
În „Iliada", povestirea lui Homer, care alcătuieşte primul volum din noua colecţie a Editurii Adevărul, prinţul troian Paris fuge cu frumoasa Elena, soţia lui Menelau din Sparta. Fratele lui Menelau, Agamemnon, a condus o expediţie grecească pentru a o readuce acasă.

Dar soarta războiului a fost decisă de o înşelătorie. Grecii au construit un cal mare din lemn, în care s-au ascuns trupele de asalt. Apoi s-au prefăcut că pleacă. Troienii au dus calul în cetate, iar grecii au ieşit, deschizând porţile camarazilor. Apoi au jefuit Troia, omorând bărbaţii şi făcând femeile sclave.
Luptele sunt prezentate în culori vii şi în multe detalii în cartea „Iliada", prima din colecţia „Miturile şi Legendele Lumii". Pentru a veni în sprijinul cititorilor, „Adevărul" va avea un tiraj de aproape 100.000 de exemplare, iar cartea va sta la vânzare la chioşcuri timp de o săptămână.

Noua colecţie a Editurii Adevărul
-18 ianuarie - Iliada
-25 ianuarie - Odiseea
-1 februarie - Eneida
-8 februarie - Zeii şi Eroii din Olimp
-15 februarie - Cavalerii Mesei Rotunde
-22 februarie - Divina Comedie
-1 martie - Robin Hood
-8 martie - Povestiri mitologice
-15 martie - Tezeu şi firul Ariadnei
-22 martie - Alexandru cel Mare

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…