Treceți la conținutul principal

Cele mai vândute cărţi din lume

Seria de romane fantastice Harry Potter, scrisă de scriitoarea britanică J.K. Rowling, a fost tradusă în peste 63 de limbi şi vândută în cel puţin 400 de milioane de exemplare de la publicare până astăzi.
Povestea îi are în prim plan pe Harry Potter, Ron Weasley şi Hermione Granger, şi se petrece în mare parte la şcoala de magie şi vrăjitorie Hogwarts. Intriga romanelor vizează conflictul dintre tânărul vrăjitor Harry Potter şi personajul negativ al poveştii- vrăjitorul Cap-de-Mort, responsabil de moartea părinţilor lui Potter.
Cele şapte volume au fost ecranizate de către Warner Bros. Iată lista romanelor din seria Harry Potter, publicate până acum: Harry Potter şi Piatra Filozofală (1997), Harry Potter şi Camera Secretelor (1998), Harry Potter şi prizonierul din Azkaban (1999), Harry Potter şi Pocalul de Foc (2000), Harry Potter şi Ordinul Phoenix (2003), Harry Potter şi prinţul semipur (2005), Harry Potter şi Talismanele Morţii (2007).


Poveste despre două oraşe, de Charles Dickens: peste 200 de milioane de exemplare vândute până acum.
Dickens povesteşte viaţa doctorului Alexander Manette, într-o Anglie în care trebuie să înveţe să trăiască liber, după 18 ani de detenţie între zidurile Bastiliei, pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Stăpânul Inelelor, de J.R.R. Tolkien: circa 150 de milioane de exemplare vândute de la publicare.
Trilogia Stăpânul Inelelor a fost intenţionată ca o continuare a Hobbitului, o poveste fantastică publicată în 1937, scrisă de academicianul englez pentru copiii săi. Tolkien a terminat scrierea cărţii în 1949, dar romanul a fost publicat abia în 1954.
Romanul a fost publicat şi vândut sub forma unei trilogii (Frăţia Inelului, Cele două turnuri şi Întoarcerea regelui), din cauza costurilor ridicate pe care le implica publicarea unui roman-fluviu. Publicarea trilogiei a avut loc între 1954 şi 1955, de către editura Allen & Unwin.

Micul Prinţ, de Antoine de Saint-Expuery: circa 130 de milioane de exemplare vândute de la lansarea pe piaţă.
Cartea a fost publicată în 1943, la New York, în engleză şi franceză, şi a ajuns să fie tradusă în 220 de limbi şi dialecte. Este o poveste despre întâlnirea dintre un pilot, nevoit să aterizeze forţat în deşertul african, şi un copil, plecat într-o călătorie iniţiatică, cu pretenţii interplanetare, în care să cunoască lumea. Dar, oriunde ar merge, copilul găseşte oameni singuri, enclavizaţi pe câte o planetă, în timp ce pe Pământ izolarea avea să fie înlocuită de vecinătate, “departe” e aici “aproape”, şi, cu toate acestea, copilul află că singurătatea pe Pământ e mai profundă decât în celelalte lumi.

Musashi, de Eiji Yoshikawa: peste 120 de milioane de exemplare vândute până acum.
Yoshikawa spune povestea celui mai cunoscut samurai din istoria Japoniei, Miyamoto Musashi, celebru pentru duelurile sale şi stilul de luptă cu două săbii. 

Cronicile din Narnia, de Clive Staples Lewis: peste 120 de milioane de exemplare vândute până acum. Scriitorul irlandez spune povestea celor patru fraţi Pevensie (Înaltul Rege Peter Magnificul, Susan Pevensie - Regina Susan cea Blândă, Edmund Pevensie - Regele Edmund cel Drept şi Lucy Pevensie - Regina Lucy cea Curajoasă) care au acces în regatul Narniei, ameninţat de regina Jadis-ultima descendentă a casei regale Charn. După cei 900 de ani de exil în nord, Jadis pune stăpânire pe regat cu ajutorul armatei adunate în perioada exilului.

Zece negri mititei, de Agatha Christie: peste 100 de milioane de exemplare vândute până acum.
Romanul a fost publicat în 1939 în Marea Britanie şi un an mai târziu în Statele Unite ale Americii. Creatorarea detectivului belgian Hercule Poirot vine de această dată cu un roman poliţist despre zece persoane-fiecare reprezentând o clasă socială distinctă, invitate de domnul/doamna Owen pe Insula Negrului, sub diferite pretexte. Ajunşi la destinaţie, invitaţii vor fi aflat că singurii locuitori ai insulei sunt gazdele lor, Thomas şi Ethel Rogers, dar şi că nu mai pot părăsi insula.

Twilight, de Stephenie Meyer: peste 100 de milioane de exemplare vândute de la apariţie.
Seria de patru cărţi semnate de autoarea americană: Twilight, New Moon, Eclipse şi Breaking Dawn descrie povestea Isabellei Marie Swan (Bella), o adolescentă de 17 ani, care se îndrăgosteşte de un tânăr misterios ce se dovedeşte a fi vampir- Edward Cullen.


Romanul Ea, de Sir Henry Haggard: între 80 şi 85 de milioane de exemplare vândute până acum şi tradus în 44 de limbi.
Publicat în 1887, romanul spune povestea profesorului universitar de la Cambridge, Horace Holly, şi a lui Leo Vincey, într-o enclavă africană, ruptă de civilizaţie şi încremenită în timp. Haggard descrie epopeea profesorului în interiorul tribului african, cu accent pe regina albă- Ayesha sau Ea, care dă şi numele romanului. Ayesha, sau vrăjitoarea albă, are peste 2.000 de ani şi aşteaptă ca marea ei iubire-Kallikrates să se reîncarneze, după ce ea însăşi îl omorâse în urma unui puseu de gelozie.

Codul lui da Vinci, de Dan Brown: peste 80 de milioane de exemplare vândute până acum şi tradusă în 44 de limbi.
Cartea publicată în 2003 vorbeşte despre două asociaţii secrete: Stăreţia Sionului ( Le Prieuré de Sion), înfiinţată de Cavalerii Templieri şi Opus Dei, şi propune ca soluţie de decriptare a celebrei picturi Mona Lisa (a lui da Vinci) anagrama între numele zeităţilor Amon şi Isis, autorul sugerând că Gioconda este, în fapt, autoportretul lui da Vinci.
Cartea a fost ecranizată în 2006 şi îi are în distrubuţie pe Tom Hanks, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jurgen Prochnow, Paul Bettany şi Jean Reno.
 

Comentarii

Niko a spus…
La multi ani! Multa sanatate si multe impliniri in Noul An! Eu va astept in 2011 in casa noua: http://nikosnewhomeblog.blogspot.com
Gingasia a spus…
Cu drag venim si un an minunat!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .