Treceți la conținutul principal

Prima biblioteca publica româneasca din Canada

Aproape 8000 de cărţi vor pleca la mijlocul lunii februarie a acestui an către Montreal, unde îşi vor găsi locul pe rafturile primei biblioteci publice româneşti din Canada, un proiect de suflet, demarat în 2007 de Consiliul de iniţiativă al Fundaţiei Culturale „Biblioteca Românească” si patronat, din postura de preşedinte de onoare, de maestrul Mircea Albulescu.

Un vis este pe cale să devină realitate, graţie generozităţii celor aproape 100 de donatori printre care se numără Familia Regală, edituri, biblioteci judeţene, tipografii, fundaţii şi numeroase persoane fizice (lista completă este disponibilă pe site-ul bibliotecii http://bibliotecaromaneasca.org).

Persoanele care doresc să doneze cărţi şi să devină astfel membri fondatori ai primei biblioteci româneşti din Canada o mai pot face până cel mai târziu la data 1o februarie. Donaţiile pot fi înregistrate prin e-mail, la adresa carte@bibliotecaromaneasca.org , urmând ca, în funcţie de locaţie şi de numărul de exemplare oferite, detaliile preluării cărţilor să fie stabilite împreună cu unul dintre voluntarii care lucrează la acest proiect. Donatorii sunt invitaţi să semneze exemplarele oferite bibliotecii, fiecare donaţie urmând să fie consemnată în CARTEA DE ONOARE.

Biblioteca va funcţiona, în primul an, într-o clădire din cartierul CDN, unde comunitatea românească este bine reprezentată. Iniţiatorii proiectului speră că cel puţin o treime dintre vorbitorii de limbă română din zona Montrealului – circa 60.000 de cetăţeni români, cărora li se adaugă aproximativ 7.500 de români din Republica Moldova – vor trece pragul bibliotecii. Alături de chinezi, ruşi, italieni, portughezi, indieni, mexicani sau germani, comunitatea românească va avea din acest an o bibliotecă publică proprie, care se va înscrie în circuitul bibliotecilor publice din zona Montrealului - 47 la număr.
Costurile  generate de expedierea donaţiilor de carte dintre punctul voluntar de colectare  din Bucureşti şi Canada sunt suportate de Fundaţia Culturală BIBLIOTECA ROMANEASCĂ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…