Treceți la conținutul principal

Prima biblioteca publica româneasca din Canada

Aproape 8000 de cărţi vor pleca la mijlocul lunii februarie a acestui an către Montreal, unde îşi vor găsi locul pe rafturile primei biblioteci publice româneşti din Canada, un proiect de suflet, demarat în 2007 de Consiliul de iniţiativă al Fundaţiei Culturale „Biblioteca Românească” si patronat, din postura de preşedinte de onoare, de maestrul Mircea Albulescu.

Un vis este pe cale să devină realitate, graţie generozităţii celor aproape 100 de donatori printre care se numără Familia Regală, edituri, biblioteci judeţene, tipografii, fundaţii şi numeroase persoane fizice (lista completă este disponibilă pe site-ul bibliotecii http://bibliotecaromaneasca.org).

Persoanele care doresc să doneze cărţi şi să devină astfel membri fondatori ai primei biblioteci româneşti din Canada o mai pot face până cel mai târziu la data 1o februarie. Donaţiile pot fi înregistrate prin e-mail, la adresa carte@bibliotecaromaneasca.org , urmând ca, în funcţie de locaţie şi de numărul de exemplare oferite, detaliile preluării cărţilor să fie stabilite împreună cu unul dintre voluntarii care lucrează la acest proiect. Donatorii sunt invitaţi să semneze exemplarele oferite bibliotecii, fiecare donaţie urmând să fie consemnată în CARTEA DE ONOARE.

Biblioteca va funcţiona, în primul an, într-o clădire din cartierul CDN, unde comunitatea românească este bine reprezentată. Iniţiatorii proiectului speră că cel puţin o treime dintre vorbitorii de limbă română din zona Montrealului – circa 60.000 de cetăţeni români, cărora li se adaugă aproximativ 7.500 de români din Republica Moldova – vor trece pragul bibliotecii. Alături de chinezi, ruşi, italieni, portughezi, indieni, mexicani sau germani, comunitatea românească va avea din acest an o bibliotecă publică proprie, care se va înscrie în circuitul bibliotecilor publice din zona Montrealului - 47 la număr.
Costurile  generate de expedierea donaţiilor de carte dintre punctul voluntar de colectare  din Bucureşti şi Canada sunt suportate de Fundaţia Culturală BIBLIOTECA ROMANEASCĂ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .