Treceți la conținutul principal

S-a lansat Biblioteca virtuala a Academiei Romane ”Personalitati care au schimbat lumea”

UPC Romania, in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane, a lansat marti, 29 martie, biblioteca virtuala ”Personalitati care au schimbat lumea”. Unele dintre cele mai importante opere apartinand Bibliotecii Academiei Romane sunt acum disponibile pentru publicul larg, pe suport digital. Cele aproximativ 40 de lucrari pot fi ”rasfoite” la adresa www.biblacad.ro, sectiunea ”Biblioteci virtuale”, in urma unui amplu proiect de digitalizare, realizat cu sprijinul UPC Romania.

Colectia virtuala include la acest moment aproximativ 40 de lucrari romanesti si internationale apartinand Bibliotecii Academiei Romane, care vor putea fi consultate si descarcate de cititori din intreaga lume. Manuscrise cu autograf, editii princeps ale unora dintre cele mai importante opere literare din toate timpurile, partituri muzicale si planuri ale primelor aparate de zbor din istorie, toate acestea se afla acum, in premiera, si pe suport digital.

„Parteneriatul cu Biblioteca Academiei Romane ne bucura si ne onoreaza in acelasi timp. Prin colectia virtuala ”Personalitati care au schimbat lumea” incercam sa deschidem un nou drum si sa oferim in premiera acces la un tezaur de o valoare inestimabila, care prin intermediul digitalizarii se lasa descoperit doar printr-un click. Prin acest proiect ne aducem mica noastra contributie la incercarea de a schimba lumea imbogatind-o si apropiind-o mai mult de valori si modele autohtone si internationale. Va invit pe toti sa vizitati biblioteca virtuala si daca va place povestiti celor din jur despre ea!”, declara Severina Pascu, CEO UPC Romania.

Opere marcante semnate de Victor Babes, George Enescu, Mircea Eliade, Homer, Dante Alighieri sau Napoleon Bonaparte, atat in limba de origine, cat si traduse in limba romana, sunt acum disponibile pentru descarcare in mod gratuit. Biblioteca virtuala se va imbogati gradual, urmand ca si alte lucrari din domeniile stiintei, muzicii si artei vizuale sa fie digitalizate pana la sfarsitul proiectului.

„Fiind de formatie stiintifica, eu mi-am dorit dintotdeauna sa putem crea o varianta digitala a Bibliotecii Academiei Romane. Intentia noastra a avut de asteptat insa aproape un deceniu pana la concretizare. UPC Romania a venit in intampinarea acestei dorinte, iar impreuna putem promova valori remarcabile ale istoriei culturii scrise pe suport virtual”, afirma Academician Florin Gheorghe Filip, Director General al Bibliotecii Academiei Romane.

Proiectul a demarat in octombrie 2010, cand UPC Romania a organizat, in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane, evenimentul caritabil Gala ”Personalitati care au schimbat lumea”. Zece opere de arta remarcabile, apartinand unora dintre cele mai mari personalitati ale culturii mondiale (cum ar fi „Istoria Imperiului otoman” de Dimitrie Cantemir – 1876, „Albumul Vlaicu”, o editie rara din 1920, care contine 23 de fotografii si 5 facsimile integrate in text sau „L'homme qui rit” de Victor Hugo, editia originala din 1869) au fost licitate in cadrul galei, fondurile stranse fiind donate Bibliotecii Academiei Romane si utilizate pentru digitalizarea operelor valoroase ale institutiei. Urmatorul pas a fost inceperea procesului de digitalizare a lucrarilor, care a facut posibila lansarea primei bilioteci virtuale a Academiei Romane. 

VIA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa