Treceți la conținutul principal

Targul International de Carte si Muzica, Brasov 24 - 27 martie

In perioada 24 -27 martie 2011 va avea loc la Brasov cea de-a opta editie a Targului International de Carte si Muzica.

Cu o oferta generoasa de carte si muzica, zeci de edituri organizate in peste 62 de standuri stau la dispozitia publicului oferind preturi promotionale. Lansarile de carte si recitalurile vor intregi programul zilnic al evenimentului.

Pe parcursul celor 4 zile de manifestare, editia a opta a Targului International de Carte si Muzica va gazdui, in cadul unor lansari speciale, o serie de scriitori romani printre care ii amintim pe: Doru Munteanu (amfitrionul lansarilor), Aurora Liiceanu, Adrian Cioroianu, Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Eusebiu Stefanescu, Ionut Stefanescu, Caius Dobrescu, Andrei Bodiu, Mihai Pascu, Bogdan Ficeac.

Dupa deschiderea oficiala de la ora 12, in cadrul Targului International de Carte si Muzica va avea loc recitalul corului de copii Unison, iar vizitatorii pot admira, intr-o expozitie de fotografie internationala, lucrarile artistilor Claude Aube (Franta) si Teofil Mihailescu.

Programul va fi completat de recitaluri de exceptie ale lui Florin Piersic, Paula Seling, Mircea Baniciu, Corina Chiriac, Lavinia Raducan & Taraful Rromak. Muzica Folk este reprezentata in cadrul Targului prin prezenta lui Florin Sasarman, Formatia Atron, Silvan Stancel & Ovidiu Scridon, iar muzica si jocul popular vor fi puse in scena de Mariana Anghel si Sergiu Cipariu, Maria Butila, Lucia Potra, Ansamblul “Mureselul” Targu Mures, Orchestra “Tara Barsei” Brasov precum si de interpretii celor 10 albume populare care se vor lansa pe parcursul celor patru zile de manifestare ale targului de la Brasov. Programul detaliat poate fi consultat la adresa www.libriscultural.ro/t-rg-de-carte/editia-a-opta/program

Calitatea standurilor expozitionale, ofertele bogate de carte, muzica, produsele multimedia si preturile promotionale au atras in fiecare an peste 10.000 de vizitatori veniti din intreaga tara. Editia din acest an va celebra aniversarea a doua decenii de existenta a firmei Libris Brasov, initiatorul acestui proiect si gazda traditionala a celor mai importante evenimente cultural-literare din Brasov.

Targul International de Carte si Muzica, Brasov 24 - 27 martie, poate fi vizitat zilnic, intre orele 10.00 – 19.00 in Aula Magna a Universitatii Transilvania.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .