Treceți la conținutul principal

Bookfest în perioada 25 - 29 mai

Cea de a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte "Bookfest" va avea loc în perioada 25 - 29 mai, la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, anunţă Asociaţia Editorilor din România.


Timp de cinci zile, într-o primitoare "casă a cărţii", în pavilioanele 14 (C2), 15 (C1), 16 (C4), 17 (C5) şi 18 (C6) ale Romexpo se vor reîntâlni scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi prieteni de toate vârstele ai vedetei salonului - Cartea.

"Bookfest reprezintă, iată, un semn de continuitate, care durează de o bună bucată de vreme", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele AER, Grigore Arsene, care a menţionat că şi la această ediţie vor fi prezente toate marile edituri care vor propune lansări importante ale unor autori cunoscuţi.

El a mai spus că, până în prezent, a fost ocupat 80% din spaţiul pus la dispoziţie de organizatori, fiind înscrise peste 100 de edituri, printre care se numără casele editoriale Humanitas, Polirom, Curtea Veche şi Adevărul Holding.

După găzduirea - în 2010 - a Spaniei în calitate de invitat special, ediţia din 2011 se va bucura de prezenţa Ungariei, de care România este legată prin vechi tradiţii de dialog cultural. În acest sens, AER îşi propune să evidenţieze bogata moştenire culturală a Ungariei şi să încurajeze interesul cititorilor români pentru a o cunoaşte în mai mare profunzime. Ungaria asigură în prima jumătate a acestui an preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Anul acesta, printre invitaţii care au confirmat participarea la Salonul de carte "Bookfest" se află autorii maghiari Peter Esterhazy, Adam Bodor, Peter Nadas, dar şi traducătoarea Ana Maria Pop, cărora li s-a adăugat scriitorul Attila Bartis, considerat de critici "cel mai în vogă tânăr scriitor maghiar".

Publicul este invitat să ia parte la discuţiile despre şi dintre autorii maghiari şi cei români, interacţiune facilitată de traducerea simultană, la cască, oferită de organizator.

Organizatorul va oferi şi anul acesta, concerte susţinute de Mircea Tiberian, Mike Godoroja & the Blue Spirits şi trupa Taxi, iar oaspeţii din Ungaria vor oferi două spectacole.

Vizitatorii vor avea intrare liberă la "Bookfest", în fiecare dintre cele cinci zile, de la ora 10,00 la 22,00.


via

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .