Treceți la conținutul principal

„Bookfest“ în perioada 25 - 29 mai 2011

Cea de-a VI-a ediţie a Salonului internaţional al cărţii „Bookfest“ se va desfăşura săptămâna viitoare, în perioada 25 - 29 mai,  în pavilioanele 14 -18 ale Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Ţara invitată la această ediţie este Ungaria, din partea căreia vor fi oaspeţi la Bookfest scriitorii Péter Esterházy sau Ádám Bodor. 

Titluri noi ale celebrilor Gabriel García Márquez  („Nu am venit să ţin un discurs", RAO) sau Herta Müller („Omul este un mare fazan pe lume", Humanitas Fiction), dar şi un nou jurnal de Mircea Cărtărescu („Zen: Jurnal. 2004-2010")  vor fi lansate  în cadrul târgului de carte. 

De asemenea, La Editura Adevărul Holding, vor apărea noi volume semnate de Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu. Astfel, miercuri, 25 mai, de la ora 13.00, jurnalistul Grigore Cartianu  va lansa „Cartea Revoluţiei" la preţul redus de 70.00 de lei. Lucrarea conţine trei părţi strict editoriale, „Sfârşitul Ceauşeştilor", „Crimele Revoluţiei"  şi „Teroriştii printre noi", şi o a patra de Anexe. „«Teroriştii printre noi» este o selecţie a comentariilor pe care le-am publicat în ziarul «Adevărul», pe această temă, în perioada 2009-2011. Am adăugat sute de fotografii şi zeci de infografii, totul policrom, într-o ediţie de gală", spune autorul în prefaţa cărţii. 
Vineri, 27 mai, de la 14.00, vor fi lansate două titluri de-ale lui Ion Cristoiu: „Mascarada de la Cotroceni" şi „Rolul sânilor în presa liberă". Primul titlu e o continuare a volumului de proză politică „O lovitură de stat prost mascată", cuprinzând editorialele scrise de autor în perioada 1991-1992, în vreme ce „Rolul sânilor în presa liberă" e un volum de eseuri. Sâmbătă, 28 mai, de la 13.00, Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu vor prezenta volumul „România 1989.
Autopsia unei revoluţii eşuate", scris de jurnaliştii Gago Malgosha şi Willy Golberine.  Cartea celor doi jurnalişti arată publicului din România cum s-au văzut evenimentele din decembrie 1989 prin ochii presei internaţionale.  

Lansările Editurii Adevărul
Miercuri, 25 mai:
13.00 Grigore Cartianu - lansare „Cartea Revoluţiei" preţ vânzare 99.00 lei. Special la Bookfest, preţul va fi de 70.00 lei.
Joi, 26 mai:
Ovidiu Lipan Ţăndărică - sesiune de autografe cu ocazia lansării dublului album „Balkano-live".
Vineri, 27 mai:
14.00  Ion Cristoiu - lansare două titluri: „Mascarada de la Cotroceni" şi „Rolul sânilor în presa liberă".
Sâmbătă, 28 mai:
13.00  Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu prezintă volumul „România 1989. Autopsia unei revoluţii eşuate", autori Gago Malgosha şi Willy Golberine.
Duminică, 29 mai:
10.30  Tudor Plăieşu, ilustratorul cărţii „Toto şi Lulu" va realiza gratis portrete copiilor prezenţi la standul Editurii Adevărul Holding.

Comentarii

Tandreţe a spus…
Iti multumesc pentru informatiile utile pe care le gasesc in "casa" ta!
Pentru bucuria cu care imparti frumosul cu noi!
Gingasia a spus…
Cu drag!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .