Treceți la conținutul principal

„Bookfest“ în perioada 25 - 29 mai 2011

Cea de-a VI-a ediţie a Salonului internaţional al cărţii „Bookfest“ se va desfăşura săptămâna viitoare, în perioada 25 - 29 mai,  în pavilioanele 14 -18 ale Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Ţara invitată la această ediţie este Ungaria, din partea căreia vor fi oaspeţi la Bookfest scriitorii Péter Esterházy sau Ádám Bodor. 

Titluri noi ale celebrilor Gabriel García Márquez  („Nu am venit să ţin un discurs", RAO) sau Herta Müller („Omul este un mare fazan pe lume", Humanitas Fiction), dar şi un nou jurnal de Mircea Cărtărescu („Zen: Jurnal. 2004-2010")  vor fi lansate  în cadrul târgului de carte. 

De asemenea, La Editura Adevărul Holding, vor apărea noi volume semnate de Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu. Astfel, miercuri, 25 mai, de la ora 13.00, jurnalistul Grigore Cartianu  va lansa „Cartea Revoluţiei" la preţul redus de 70.00 de lei. Lucrarea conţine trei părţi strict editoriale, „Sfârşitul Ceauşeştilor", „Crimele Revoluţiei"  şi „Teroriştii printre noi", şi o a patra de Anexe. „«Teroriştii printre noi» este o selecţie a comentariilor pe care le-am publicat în ziarul «Adevărul», pe această temă, în perioada 2009-2011. Am adăugat sute de fotografii şi zeci de infografii, totul policrom, într-o ediţie de gală", spune autorul în prefaţa cărţii. 
Vineri, 27 mai, de la 14.00, vor fi lansate două titluri de-ale lui Ion Cristoiu: „Mascarada de la Cotroceni" şi „Rolul sânilor în presa liberă". Primul titlu e o continuare a volumului de proză politică „O lovitură de stat prost mascată", cuprinzând editorialele scrise de autor în perioada 1991-1992, în vreme ce „Rolul sânilor în presa liberă" e un volum de eseuri. Sâmbătă, 28 mai, de la 13.00, Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu vor prezenta volumul „România 1989.
Autopsia unei revoluţii eşuate", scris de jurnaliştii Gago Malgosha şi Willy Golberine.  Cartea celor doi jurnalişti arată publicului din România cum s-au văzut evenimentele din decembrie 1989 prin ochii presei internaţionale.  

Lansările Editurii Adevărul
Miercuri, 25 mai:
13.00 Grigore Cartianu - lansare „Cartea Revoluţiei" preţ vânzare 99.00 lei. Special la Bookfest, preţul va fi de 70.00 lei.
Joi, 26 mai:
Ovidiu Lipan Ţăndărică - sesiune de autografe cu ocazia lansării dublului album „Balkano-live".
Vineri, 27 mai:
14.00  Ion Cristoiu - lansare două titluri: „Mascarada de la Cotroceni" şi „Rolul sânilor în presa liberă".
Sâmbătă, 28 mai:
13.00  Grigore Cartianu şi Ion Cristoiu prezintă volumul „România 1989. Autopsia unei revoluţii eşuate", autori Gago Malgosha şi Willy Golberine.
Duminică, 29 mai:
10.30  Tudor Plăieşu, ilustratorul cărţii „Toto şi Lulu" va realiza gratis portrete copiilor prezenţi la standul Editurii Adevărul Holding.

Comentarii

Tandreţe a spus…
Iti multumesc pentru informatiile utile pe care le gasesc in "casa" ta!
Pentru bucuria cu care imparti frumosul cu noi!
Gingasia a spus…
Cu drag!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .