Treceți la conținutul principal

Târgul Naţional al Cărţii de Poezie

Cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie, care se desfăşoară în perioada 18-22 mai, a fost deschisă miercuri, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti. În cele patru zile ale Târgului, poezia, poeţii şi editurile care publică poezie vor fi protagoniştii unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-decembrist, care pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil, a spus coordonatorul proiectului Ion Cristescu, precizand ca la ediţia actuală vor fi prezenţi peste 70 de poeţi, atât din România, cât şi din alte ţări europene.

'Bucureştiul nu avea un festival de poezie. Toată ţara şi cele mai mici orăşele aveau câte un festival de poezie unde se adunau poeţi contemporani sau critici literari care discutau despre poezia românească. Anul trecut am reuşit să facem prima ediţie, iar acum am demarat ediţia a doua, ediţie care beneficiază şi de coorganizarea Bibliotecii Metropolitane', a declarat Ion Cristescu in conferinta de presa de la deschiderea Targului.

Totul va avea forma unui Târg de carte, un loc unde cele mai importante edituri de poezie din întreaga ţară vor pune la dispoziţia cititorilor cele mai noi apariţii. De asemenea, vor avea loc numeroase alte evenimente dedicate poeziei.

In prima zi a târgului, de la ora 19.00, va avea loc lansarea volumului 'Anotimpurile Vârstei' de Costin David, eveniment gazduit de Rotonda MNLR.

Tot la Muzeul Literaturii Române va fi vernisată expoziţia de carte bibliofilă şi ilustraţie de carte a elevilor de la Liceuli de Arte 'Nicolae Tonitza', coordonaţi de prof. Iuri Isar în timp ce pe trotuarul care leagă MNLR de Sediul Uniunii Scriitorilor din România va fi prezentat un spectacol de poezie şi pantomimă de actori ai Teatrului ''Masca''.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…