Treceți la conținutul principal

Târgul Naţional al Cărţii de Poezie

Cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie, care se desfăşoară în perioada 18-22 mai, a fost deschisă miercuri, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti. În cele patru zile ale Târgului, poezia, poeţii şi editurile care publică poezie vor fi protagoniştii unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-decembrist, care pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil, a spus coordonatorul proiectului Ion Cristescu, precizand ca la ediţia actuală vor fi prezenţi peste 70 de poeţi, atât din România, cât şi din alte ţări europene.

'Bucureştiul nu avea un festival de poezie. Toată ţara şi cele mai mici orăşele aveau câte un festival de poezie unde se adunau poeţi contemporani sau critici literari care discutau despre poezia românească. Anul trecut am reuşit să facem prima ediţie, iar acum am demarat ediţia a doua, ediţie care beneficiază şi de coorganizarea Bibliotecii Metropolitane', a declarat Ion Cristescu in conferinta de presa de la deschiderea Targului.

Totul va avea forma unui Târg de carte, un loc unde cele mai importante edituri de poezie din întreaga ţară vor pune la dispoziţia cititorilor cele mai noi apariţii. De asemenea, vor avea loc numeroase alte evenimente dedicate poeziei.

In prima zi a târgului, de la ora 19.00, va avea loc lansarea volumului 'Anotimpurile Vârstei' de Costin David, eveniment gazduit de Rotonda MNLR.

Tot la Muzeul Literaturii Române va fi vernisată expoziţia de carte bibliofilă şi ilustraţie de carte a elevilor de la Liceuli de Arte 'Nicolae Tonitza', coordonaţi de prof. Iuri Isar în timp ce pe trotuarul care leagă MNLR de Sediul Uniunii Scriitorilor din România va fi prezentat un spectacol de poezie şi pantomimă de actori ai Teatrului ''Masca''.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .