Treceți la conținutul principal

Turnul Babel din 30.000 de cărţi în toate limbile

Un "Turn Babel" din 30.000 de cărţi în toate limbile, cu o înălţime de 25 de metri, realizat în spirală, a fost ridicat la iniţiativa artistei argentiniene Marta Minujin într-o piaţă din centrul oraşului Buenos Aires.

Turnul va fi inaugurat miercuri în piaţa San Martin şi va putea fi vizitat până la sfârşitul lunii mai. Iniţiativa face parte din programul Buenos Aires - Capitală mondială a cărţii 2011, al UNESCO.

Începând de joi, şapte etaje pot fi urcate gratuit de grupuri de până la 100 de persoane, iar vizita va fi acompaniată de o coloană sonoră, creată de Marta Minujin, pe care se poate auzi cuvântul "carte" în toate limbile pământului.
Jumătate din cărţile care au servit de "cărămizi" pentru construirea turnului au fost oferite de circa 50 de ambasade la Buenos Aires, cealaltă jumătate provenind din donaţii.
În ultima zi a proiectului, pe 28 mai, vizitatorii îşi pot alege orice carte doresc. Alte cărţi vor fi donate unor biblioteci, iar restul vor fi catalogate şi vor forma prima colecţie multilingvistă din Buenos Aires - Biblioteca Babel, un omagiu adus "creativităţii şi culturii tuturor oamenilor din lume", a spus artista.
La parter se pot vedea cărţi de literatură, istorie, geografie, la primul şi al doilea etaj, cărţi de pe continentul american, al treilea şi al patrulea etaj sunt dedicate Europei, al cincilea şi al şaselea - Asiei.

 via

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .