Treceți la conținutul principal

Vizită gratuită la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Ţăranului Român din Capitală îşi invită publicul mâine, de Ziua Internaţională a Muzeelor, să viziteze gratuit expoziţiile şi să asculte poveştile voluntarilor săi, informează un comunicat.
Încă din 2007, zeci de voluntari - studenţi, sociologi, etnologi, artişti, comunicatori, arhitecţi - se implică în proiecte de educaţie muzeală, îi ajută pe angajaţii muzeului la montarea şi promovarea expoziţiilor, participă la târguri, luând interviuri meşterilor sau aplicând chestionare publicului, fac cercetări pe teren împreună cu specialiştii muzeului, strângând materiale şi mărturii.
Valentina, Iris, Oana, Genţiana, Andreea, Crina şi Cristian au vizitat muzeul de mai multe ori, iar miercuri îl vor arăta şi celor care-i vor trece pragul. Voluntarii vor povesti vizitatorilor propriile lor istorii despre obiectele din muzeu şi îi vor îndemna să le spună şi pe ale lor.
Intrarea la toate expoziţiile din muzeu va fi gratuită.
Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional, patronat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Posesorul unor colecţii deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-romanesc, Muzeul Ţăranului Român a obţinut în anul 1996 trofeul EMYA - European Museum of the Year Award. Muzeul are, de asemenea, publicaţii proprii, organizează diverse evenimente, de la conferinţe şi lansări de carte, la târguri, concerte şi proiecţii de filme, incluzând Noul Cinematograf al Regizorului Român, Clubul Ţăranului Român şi o librărie Cărtureşti.

Ziua Internaţională a Muzeelor este sărbătorită anual, din 1977, pe data de 18 mai, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM). Anul acesta sărbătoarea are ca temă "Muzeul şi memoria".

via

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…