Treceți la conținutul principal

Vizită gratuită la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Ţăranului Român din Capitală îşi invită publicul mâine, de Ziua Internaţională a Muzeelor, să viziteze gratuit expoziţiile şi să asculte poveştile voluntarilor săi, informează un comunicat.
Încă din 2007, zeci de voluntari - studenţi, sociologi, etnologi, artişti, comunicatori, arhitecţi - se implică în proiecte de educaţie muzeală, îi ajută pe angajaţii muzeului la montarea şi promovarea expoziţiilor, participă la târguri, luând interviuri meşterilor sau aplicând chestionare publicului, fac cercetări pe teren împreună cu specialiştii muzeului, strângând materiale şi mărturii.
Valentina, Iris, Oana, Genţiana, Andreea, Crina şi Cristian au vizitat muzeul de mai multe ori, iar miercuri îl vor arăta şi celor care-i vor trece pragul. Voluntarii vor povesti vizitatorilor propriile lor istorii despre obiectele din muzeu şi îi vor îndemna să le spună şi pe ale lor.
Intrarea la toate expoziţiile din muzeu va fi gratuită.
Muzeul Naţional al Ţăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional, patronat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Posesorul unor colecţii deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-romanesc, Muzeul Ţăranului Român a obţinut în anul 1996 trofeul EMYA - European Museum of the Year Award. Muzeul are, de asemenea, publicaţii proprii, organizează diverse evenimente, de la conferinţe şi lansări de carte, la târguri, concerte şi proiecţii de filme, incluzând Noul Cinematograf al Regizorului Român, Clubul Ţăranului Român şi o librărie Cărtureşti.

Ziua Internaţională a Muzeelor este sărbătorită anual, din 1977, pe data de 18 mai, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM). Anul acesta sărbătoarea are ca temă "Muzeul şi memoria".

via

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .