Treceți la conținutul principal

"Ziua porţilor deschise a Caselor Memoriale"

Muzeul Municipiului Bucureşti îşi invită vizitatorii să participe duminică la evenimentul "Ziua porţilor deschise a Caselor Memoriale" din administrarea instituţiei.


Cu acest prilej, vor putea fi vizitate atractive destinaţii culturale, precum: Palatul Voievodal Curtea Veche, Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", Colecţia de artă plastică "Frederic Storck şi Cecilia Cutescu Storck", Muzeul Memorial "Dr. Victor Babeş", Muzeul Memorial "C. I. şi C. C Nottara", precizează un comunicat remis vineri de Muzeul Municipiului Bucureşti.

O serie de prelegeri desfăşurate sub genericul "Observatorul şi istoria astronomiei româneşti", o expoziţie de carte cu ilustraţii realizate de Ligia Macovei - "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris" -, un concert de şansonete susţinut de chitaristul Cătălin Costache, o expoziţie de fotografii "Casa familiei Storck de la Balcic", deschiderea unei expoziţii intitulate "Victor Babeş, savant de talie mondială", prilejuită de împlinirea a 55 de ani de la deschiderea muzeului, sunt câteva dintre acţiunile propuse de instituţiile menţionate.

Potrivit organizatorilor, intrarea la aceste manifestări este gratuită. 

Via: AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .