Treceți la conținutul principal

Dublă lansare de carte la Clubul Ţăranului


Joi, 16 iunie 2011, de la ora 18.30, la Clubul Tăranului, va avea loc o dublă lansare de carte: „Călătorie în România” de Sir Sacheverell Sitwell, în traducerea Mariei Berza şi „Ce am auzit de la alţii” de Radu Rosetti, cu o prefaţă de Neagu Djuvara.
În cadrul aceluiaşi eveniment vor fi expuse şi o parte din fotografiile incluse în cartea lui Sir Sacheverell Sitwell, care vor rămâne timp de două săptămâni pe pereţii Clubului Ţăranului. La lansare sunt invitaţi Gheorghe Lazăr şi Constanţa Vintilă Ghiţulescu, cercetători la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“, şi Simion Câlţia, profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti. Cântă formaţia de muzică veche româneasca „Trei parale”. Evenimentul face parte din noua serie de restituiri Humanitas Vintage.
Ce am auzit de la alţii de Radu Rosetti, cu o prefaţă de Neagu Djuvara este despre veacul al XIX-lea revăzut de un povestitor înzestrat, membru al unei familii boiereşti, care, făcând genealogia detaliată a neamului său, portretizează de fapt o categorie socială care avea să dispară în curând.

Călătorie în România de Sir Sacheverell Sitwell, în traducerea Mariei Berza a apărut iniţial în 1937 şi include un traseu etnografic care nu va mai putea fi reprodus niciodată şi perspectiva unui sir englez, iniţiator al celebrei Triade Sitwell, una dintre cele mai influente asociaţii literare ale vremii.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .