Treceți la conținutul principal

"Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu"

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) prin CreArT - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, organizează în perioada 24 - 26 iunie, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu".

Potrivit al unui comunicat al PMB, remis miercuri AGERPRES, evenimentul care reuneşte peste 1.000 de artişti, se va deschide vineri cu o paradă a costumelor populare româneşti şi internaţionale, care se va desfăşura pe traseul: Ateneul Român (Piaţa George Enescu) - Calea Victoriei - Cercul Militar - B-dul Regina Elisabeta - Parcul Cişmigiu (intrare Arhivele Statului).

Festivalul include trei secţiuni: spectacole folclorice, târg de meşteşugari (40 de căsuţe cu produse şi obiecte tradiţionale româneşti) şi spaţiu gastronomic. "Prin această ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor, readucem în faţa publicului bucureştean tradiţii din toate zonele ţării şi de peste hotare. Nu ne propunem numai să redăm identitatea satului în spaţiul urban, ci să integrăm tradiţia autentică în marele circuit cultural european", a declarat Claudia Popa, directorul festivalului.

Oferta manifestărilor este bogată: ansambluri folclorice româneşti şi internaţionale, ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, interpreţi renumiţi, fanfare şi grupuri de copii. Proiectul cultural mai include ateliere de creaţie pentru cei mici, etnocinematecă, precum şi plimbări cu trăsuri şi ponei în zone special amenajate.

Manifestările menţionate se vor desfăşura pe toată perioada festivalului, în intervalul orar 10.00 - 22.00, intrarea fiind liberă.

via AGERPRES

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .