Treceți la conținutul principal

Bucuresti - Cartier de Vara

Parcurile Sebastian, Moghioroş şi Cişmigiu îi aşteaptă pe cei mici şi mari cu spectacole şi la acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, 20 august şi duminică, 21 august, dimineaţa de la ora 10.00 şi seara de la ora 20.00.
Sâmbătă 20 august
  •  In Parcul Lumea Copiilor, dimineaţa de la ora 10:00, Compania de spectacole Arleking le propune celor mici o nouă interpretare a poveştii lui Ion Creangă – Capra cu trei iezi. Seara, de la ora 19:00, CreArt aduce un concert de muzică populară al Ansamblului Burnasul din Alexandria. Acesta este urmat de solista Elena Soare, care susţine un recital din aceaşi sferă muzicală.
  • Tot sâmbătă, în Parcul Sebastian se joacă producţii ale Teatrului Masca. Dimineaţa de la ora 10:00, artiştii acestei trupe vin cu spectacolul pentru copii Prostia Omenească, iar seara de la ora 19:00, ei prezintă show-ul Gardienii se întorc.
  • În Parcul Moghioroş, la Foişor, dimineaţa de la ora 10:00, Trupa de teatru Muşchetarii joacă Povestea Porcului, iar seara, de la ora 19:00, Teatrul de Comedie propune publicului spectacolul Fantasmagoria.
  • În Parcul Cişmigiu, Trupa de teatru pentru copii PIF PAF prezintă spectacolul Ograda cu vedete, începând cu ora 17:00.
Duminică, 21 august
  • Dimineaţa de la ora 10:00, Compania de teatru de animaţie PUR ANIMA le oferă celor mici o întâlnire surpriză cu Motănelul mofturos, în Parcul Lumea Copiilor. Tot acolo, seara, de la ora 19:00, Teatrul de Comedie prezintă spectacolul Fantasmagoria.
  • În Parcul Sebastian, dimineaţa de la ora 10:00, copiii sunt aşteptaţi să vadă spectacolul Elefănţelul curios al Trupei de teatru Muşchetarii. Seara de la ora 19:00, CreArt aduce în faţa publicului Comunitatea aromână, cu un concert al Ansamblului Pilisterlu din Bucureşti. În continuare urmează un scurt recital al Ansamblului Doruleţul din Tulcea. Solista de muzică populară Elena Soare încheie această seară tradiţională.
  • Tot duminică, Parcul Moghioroş îi aparţineTeatrului Masca: dimineaţa de la ora 10:00, artiştii aduc un grup de Statui vivante, care înveselesc atmosfera, iar seara, de la ora 19:00, prezintă spectacolul Ex Libris.
  • În Parcul Cişmigiu, începând cu ora 17:00, Trupa de teatru pentru copii Curcubeul Vesel îi invită pe cei mici să devină pentru o oră Călători în lumea dansului.
Vă aşteptăm şi în acest sfârşit de săptămână, în patru parcuri din capitală, la Bucureşti Cartier de Vară – un maraton de vacanţă al spectacolelor şi concertelor în aer liber.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…