Treceți la conținutul principal

Bucuresti - Cartier de Vara

Parcurile Sebastian, Moghioroş şi Cişmigiu îi aşteaptă pe cei mici şi mari cu spectacole şi la acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, 20 august şi duminică, 21 august, dimineaţa de la ora 10.00 şi seara de la ora 20.00.
Sâmbătă 20 august
  •  In Parcul Lumea Copiilor, dimineaţa de la ora 10:00, Compania de spectacole Arleking le propune celor mici o nouă interpretare a poveştii lui Ion Creangă – Capra cu trei iezi. Seara, de la ora 19:00, CreArt aduce un concert de muzică populară al Ansamblului Burnasul din Alexandria. Acesta este urmat de solista Elena Soare, care susţine un recital din aceaşi sferă muzicală.
  • Tot sâmbătă, în Parcul Sebastian se joacă producţii ale Teatrului Masca. Dimineaţa de la ora 10:00, artiştii acestei trupe vin cu spectacolul pentru copii Prostia Omenească, iar seara de la ora 19:00, ei prezintă show-ul Gardienii se întorc.
  • În Parcul Moghioroş, la Foişor, dimineaţa de la ora 10:00, Trupa de teatru Muşchetarii joacă Povestea Porcului, iar seara, de la ora 19:00, Teatrul de Comedie propune publicului spectacolul Fantasmagoria.
  • În Parcul Cişmigiu, Trupa de teatru pentru copii PIF PAF prezintă spectacolul Ograda cu vedete, începând cu ora 17:00.
Duminică, 21 august
  • Dimineaţa de la ora 10:00, Compania de teatru de animaţie PUR ANIMA le oferă celor mici o întâlnire surpriză cu Motănelul mofturos, în Parcul Lumea Copiilor. Tot acolo, seara, de la ora 19:00, Teatrul de Comedie prezintă spectacolul Fantasmagoria.
  • În Parcul Sebastian, dimineaţa de la ora 10:00, copiii sunt aşteptaţi să vadă spectacolul Elefănţelul curios al Trupei de teatru Muşchetarii. Seara de la ora 19:00, CreArt aduce în faţa publicului Comunitatea aromână, cu un concert al Ansamblului Pilisterlu din Bucureşti. În continuare urmează un scurt recital al Ansamblului Doruleţul din Tulcea. Solista de muzică populară Elena Soare încheie această seară tradiţională.
  • Tot duminică, Parcul Moghioroş îi aparţineTeatrului Masca: dimineaţa de la ora 10:00, artiştii aduc un grup de Statui vivante, care înveselesc atmosfera, iar seara, de la ora 19:00, prezintă spectacolul Ex Libris.
  • În Parcul Cişmigiu, începând cu ora 17:00, Trupa de teatru pentru copii Curcubeul Vesel îi invită pe cei mici să devină pentru o oră Călători în lumea dansului.
Vă aşteptăm şi în acest sfârşit de săptămână, în patru parcuri din capitală, la Bucureşti Cartier de Vară – un maraton de vacanţă al spectacolelor şi concertelor în aer liber.

sursa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .