Treceți la conținutul principal

'Noaptea Bibliotecilor' pe 1 octombrie 2011


Dupa modelul "Noaptea Muzeelor" vom avea si 'Noaptea Bibliotecilor'. Evenimentul, care îşi propune să readucă la lumină mersul la bibliotecă, cititul şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 - 4.00, informează site-ulwww.noapteabibliotecilor.ro. Pe parcursul manifestării, scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor împărtăşi cititorilor experienţele lor de lectură. Programul va fi completat cu muzica unplugged, accesul urmând să fie gratuit la toate evenimentele organizate cu această ocazie.

Ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la un 'gând statistic': 'dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ', iar 'efectul ar fi amplificat dacă fiecare vizitator va încerca să vină însoţit de o persoană apropiată', se precizează pe site-ul evenimentului.'Am conceput acest proiect în condiţiile în care chiar şi românii cu bani şi educaţie văd în Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cât de greu poate fi să revenim măcar pentru o noapte la esenţa experienţei sălilor de lectură? Indiferent cu cine am stat de vorbă, oricât am fi sau ne-am da drept 'hi-tech', 'gadget freaks', PDF-ul nu poate învinge interacţiunea cu hârtia uzată de bibliotecă şi cu volumul de scriitură din aceste instituţii uitate de majoritatea tinerilor profesionişti', motiveaza organizatorii acest demers.În opinia organizatorilor, 'dacă experienţa în acea noapte va fi una încărcată de valoare emoţională, efectele pozitive vor fi multiplicate de o creştere a frecvenţei medii de vizitare a bibliotecilor'.Potrivit Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în România funcţionează, în prezent, peste 3.000 de biblioteci publice (comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene), ANBPR având peste 3.300 de membrii activi - instituţii (biblioteci şi alte structuri) şi persoane fizice.Evenimentul este organizat de Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.Filiala Bucureşti a ANBPR, care a luat fiinta la 1 iulie, se va implica direct în organizarea 'Nopţii Bibliotecilor', la eveniment fiind invitate să ia parte: Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Metropolitană şi Biblioteca Naţională Pedagogică.

Sursa: ANBPR

Comentarii

marul a spus…
de cate ori e folosit cuvantul " biblioteca " ? :))
Gingasia a spus…
Este preluat de la ANBPR!:)
Chiulica a spus…
Super! Abia astept :) O sa fiu acolo!

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .