Treceți la conținutul principal

'Noaptea Bibliotecilor' pe 1 octombrie 2011


Dupa modelul "Noaptea Muzeelor" vom avea si 'Noaptea Bibliotecilor'. Evenimentul, care îşi propune să readucă la lumină mersul la bibliotecă, cititul şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 - 4.00, informează site-ulwww.noapteabibliotecilor.ro. Pe parcursul manifestării, scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor împărtăşi cititorilor experienţele lor de lectură. Programul va fi completat cu muzica unplugged, accesul urmând să fie gratuit la toate evenimentele organizate cu această ocazie.

Ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la un 'gând statistic': 'dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ', iar 'efectul ar fi amplificat dacă fiecare vizitator va încerca să vină însoţit de o persoană apropiată', se precizează pe site-ul evenimentului.'Am conceput acest proiect în condiţiile în care chiar şi românii cu bani şi educaţie văd în Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cât de greu poate fi să revenim măcar pentru o noapte la esenţa experienţei sălilor de lectură? Indiferent cu cine am stat de vorbă, oricât am fi sau ne-am da drept 'hi-tech', 'gadget freaks', PDF-ul nu poate învinge interacţiunea cu hârtia uzată de bibliotecă şi cu volumul de scriitură din aceste instituţii uitate de majoritatea tinerilor profesionişti', motiveaza organizatorii acest demers.În opinia organizatorilor, 'dacă experienţa în acea noapte va fi una încărcată de valoare emoţională, efectele pozitive vor fi multiplicate de o creştere a frecvenţei medii de vizitare a bibliotecilor'.Potrivit Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în România funcţionează, în prezent, peste 3.000 de biblioteci publice (comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene), ANBPR având peste 3.300 de membrii activi - instituţii (biblioteci şi alte structuri) şi persoane fizice.Evenimentul este organizat de Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.Filiala Bucureşti a ANBPR, care a luat fiinta la 1 iulie, se va implica direct în organizarea 'Nopţii Bibliotecilor', la eveniment fiind invitate să ia parte: Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Metropolitană şi Biblioteca Naţională Pedagogică.

Sursa: ANBPR

Comentarii

marul a spus…
de cate ori e folosit cuvantul " biblioteca " ? :))
Gingasia a spus…
Este preluat de la ANBPR!:)
Chiulica a spus…
Super! Abia astept :) O sa fiu acolo!

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…