Treceți la conținutul principal

Cele mai vechi manuscrise biblice

Datorită unui parteneriat între Google şi Muzeul Israelian din Ierusalim, cele mai vechi manuscrise biblice cunoscute până în prezent sunt disponibile de luni online.
Unde poţi vedea online cele mai vechi manuscrise biblice cultura
Imaginile au ataşate videoclipuri explicative şi informaţii de fond cu privire la textele sulurilor şi la istoria lor. Proiectul Dead Sea Scrolls Digital Project cuprinde imaginile a cinci suluri din Perioada Celui de-al DoileaTemplu – moment al naşteriicreştinismului şi al apariţieiiudaismului rabinic – în al căror conţinut se poate căuta, care se încarcă rapid şi au o rezoluţie înaltă. Fotograful Ardon Bar-Hama a realizat imaginile digitale ale sulurilor, la rezoluţia de 1.200 megapixeli fiecare.
Fotografiile a fost realizate cu tuburi bliţ protejate UV, cu o expunere de 1/4000 secunde, pentru a minimiza deteriorarea manuscriselor fragile, iar imaginile au o rezoluţie de 200 ori mai mare decât cele produse de un aparat de fotografiat standard.
Acest lucru face ca utilizatorul să poată mări un text până în punctul în care poate observa modelul materialului pe care sunt scrise. O traducere în limba engleză este disponibilă pentru cei care vor să consulte textele online. Pergamentele de laMuzeul Israelului sunt accesibile online la http://dss.collections.imj.org.il.

Comentarii

Anonim a spus…
chiar crezi in autenticitatea acestor documente?
Gingasia a spus…
Pai, crezi ca le pun doar asa experimental?

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .