Treceți la conținutul principal

Prima data in Romania: Moastele Sf. Ioan Botezatorul, Sf. Matei, Sf. Stefan, Sf. Mucenite Varvara

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului , Sf. Apostol si Evanghelist Matei, Sf.Arhidiacon si Intaiul Mucenic Stefan si ale Sf. Mare Mucenite Varvara

5 septembrie 2011 – Sfintele Moaste aduse de pe Muntele Athos de la Schitul Romanesc Prodromu se vor afla spre Inchinare in zilele de 6 si 7 septembrie 2011 In Catedrala Ortodoxa din Medias, iar In ziua praznuirii „Nasterii Maicii Domnului” – 8 septembrie, vor fi duse spre Inchinare la Schitul cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” din Bazna, judetul Sibiu.
 Initiativa aducerii Sfintelor Moaste apartine Asociatiei „Muntele Athos - Schitul Prodromu”. Pelerinajul Sfintelor Moaste In Transilvania s-a putut realiza cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, cu purtarea de grija a Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, si a Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului si cu ajutorul Protopopiatului Ortodox Roman din Medias.

Comentarii

Bogdana a spus…
Mi-ar fi placut sa merg si eu.

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .