Treceți la conținutul principal

Roaba de cultura aduce filme si concerte in Parcul Herastrau

Bucureştenii vor avea ocazia, în primul week-end din această toamnă, să se întâlnească pe pajiştea ''Pescăruş'' din Parcul Herăstrău, în cadrul proiectului 'Roaba de cultură', unde vor putea alege cum să-şi petreacă timpul liber cât mai relaxant, informează un comunicat al organizatorilor, Asociaţia Green Revolution.

Potrivit comunicatului Asociaţiei vor avea loc proiectiile filmelor 'Filantropica' şi 'La cap, la bani, la oase', concertul Cuantune, Pilates, ateliere de artizanat, curs SMURD, Tai Chi, concert Jazz sau Combat force.

Programul va începe vineri, 2, septembrie, de la ora 19,00, cu Combat Force WorldClass, la care va participa Ciprian Toma.

Sâmbătă, 3 septembrie, ziua va fi deschisă, de la ora 10,00, de Ana Cordea cu Pilates WorldClass. De la ora 15,00 doritorii vor putea urmări un atelier de artizanat (pictură pe sticlă, păpuşi din şosete, broşe), urmat de la ora 17,00 de un curs Tai Chi cu Adrian Sârbu.

Tot sâmbătă, de la ora 19,00, bucureştenii vor putea urmări un concert de jazz susţinut de Aleka - voce, violoncel & Ciprian Pop, iar de la ora 21,00 vor avea ocazia să vizioneze filmul 'La cap, la bani, la oase', regia Cristian Comeaga.

Duminică, 4 septembrie, la ora 15,00, ca avea loc atelierul de artizanat urmat, de la ora 17,30, de cursul de prim-ajutor SMURD coordonat de instructorul formator Cristian Căldăraru. De la ora 19,00 este programat un concert Cuantune, iar seara se va încheia cu proiecţia comediei româneşti 'Filantropica' în regia lui Nae Caranfil.

Proiectul "Roaba de cultura", desfasurat in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), ofera in mod gratuit alternative active pentru petrecerea timpului liber, prin intoarcerea la valori, cultura si dialog.

Până pe 15 octombrie, proiectul, desfăşurat într-un spaţiu multifuncţional din Parcul Herăstrău, pe pajiştea din zona ''Pescăruş'', propune publicului concerte de muzică clasică, electronică, cursuri de dans, ateliere de pictură şi olărit şi diverse activităţi sportive. De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru şi proiecţii de filme în parteneriat cu institutele culturale.

Pasionaţii de lectură vor putea închiria cărţi gratuit, pe care le pot citi numai în spaţiul amenajat. Cei care vor dori să continue lectura a doua zi pot face o rezervare a cărţii pentru 24 de ore. Zona 'Roaba de cultură' beneficiază de acces Wi-Fi gratuit.

Accesul în zona 'Roabei de cultură' este liber şapte zile pe săptămână, de luni până joi în intervalul orar 10,00 - 22,00, iar de vineri până duminică, între orele 10,00 - 02,00.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .