Treceți la conținutul principal

Expozitie de fotografie dedicată regelui Mihai I

O expo de fotografie dedicată regelui Mihai I va putea fi vizitată la Muzeul Naţional Peleş de la Sinaia, începând cu data de 21 octombrie. Regele Mihai I împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani, iar în cinstea acestui eveniment a fost organizată expoziţia "Regele Mihai I - 90 de ani", al cărei vernisaj, programat pentru data de 21 octombrie, va avea loc în prezenţa principelui Nicolae al României, se arată într-un comunicat al muzeului transmis luni AGERPRES.

Fotografiile care vor fi expuse provin din arhiva muzeală şi ilustrează diverse etape ale vieţii şi domniilor regelui Mihai I, din copilărie până la plecarea din România.

Fostul suveran este surprins atât în momente oficiale, vizite, banchete, descinderi pe linia frontului, întâlniri cu mari personalităţi, cât şi în momentele de intimitate, alături de familie, de câinii preferaţi sau antrenat în diversele sale preocupări. Regele Mihai I este imortalizat în timp ce şofează, cântă la pian, fotografiază, meştereşte în atelierul său mecanic sau face drumeţii prin pădurile de la Sinaia.

Alături de panourile fotografice, expoziţia aduce în atenţia publicului larg, în premieră, actul Închinării municipiului Bucureşti faţă de "Proclamaţia către naţiune" din 23 august 1944.

Sursa: AGERPRES

Comentarii

laurentziu.2008 a spus…
SALUT ! Dacă îţi place blogul meu http://laurentziu2008.blogspot.com/ , te rog... un mesaj !

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .